Pečený lilek s česnekem

Zima už snad pomalu končí a ceny lilků a cuket už jdou v obchodech konečně zase po dlouhé době pomalu dolů. Tak mám pro Vás dneska tip na velmi jednoduchý oběd či večeři. Já jsem lilku dříve nějak pořád nemohla přijít na chuť, ale od té doby, co jsem se ho naučila správně upéct, na něj jednoduše nedám dopustit!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny:
  • 1 lilek
  • 8 stroužků česneku
  • sůl
  • pepř
  • oregáno
  • olivový olej

Postup

1
Lilek podélně rozřízněte vejpůl a do každé půlky udělejte nožem několik hlubších zářezů. Pozor však, abyste neprořízli slupku.
2
Jednotlivé stroužky česneku oloupejte, přepulte a vložte je do zářezů v lilku. Lilek vložte do zapékací mísy, osolte, opepřete, přidejte oregáno a trošku zakápněte olivovým olejem.
3
Troubu si předehřejte na 200 °C a pečte 40 minut. Kdyby se Vám začal česnek připalovat, překryjte zapékací mísu alobalem.

Poznámka

Lilek podávejte teplý s libovolným pečivem :).
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Agarové bonbóny – veganské

Jahodové cupcakes

Domácí pomerančové müsli s čokoládou a mandlemi

Video: Flambovaná Aljaška aneb čokoládové brownie, lahodná domácí zmrzlina a sněhová pusinka v jednom

Nepečený borůvkový cheesecake s acai

Jemný dort z lískových oříšků a čokoládového krému

Snadné brokolicové placičky s čedarem hotové za půl hodiny

Vánoční kokosové koláčky s krémovým sýrem a čokoládou

Polníčková polévka s celerem a pórkem

Zeleninové rizoto ze 3 druhů rýže

Indická raita – okurková

Avokádový salát s kuřecím masem a koriandrem