Pikantní květák s vejci, kurkumou a černým kmínem
Jednoduché, rychlé a chutné... Jídlo splňující všechny předpoklady dobré snídaně, vhodné přílohy i lehké večeře. Kurkuma a černý kmín (černucha) mají navíc mimořádné účinky na lidský organismus. Pokud máte možnost, doporučuji vám do denního rozvrhu zařadit užívání oleje právě z černého kmínu. Investice se vyplatí. Olej vám pomůže jako antibiotikum, adaptogen, při onemocněních kůže, žaludku, slinivky, při migrénách, astmatu, chronických bolestech, při zánětech dásní, nedostatečné tvorbě mateřského mléka, jaterních a střevních problémech...
Primal/Paleo lifestyle
Autor
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- střední květák
- jarní cibulka
- 3 vejce
- 1 lžička drceného chilli
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička černého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- čerstvě drcený černý pepř
- sůl
- ghí a olivový olej
Poznámka
Pokud máte rádi čerstvý korinadr, klidně ho trochu přidejte. Takto připravený květák je skvělou přílohou k rybám a mořským plodům.