Chřest s trhanou mozzarellou

Chřest je králem zeleniny a není třeba jej zastírat dalšími výraznými chutěmi, které by potlačovali jeho jemnost a lahodnou chuť.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 5 stonků chřestu + 15g navíc
  • 100 g mozzarelly
  • 2 ředkvičky, nakrájené na slabé plátky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička čerstvé citronové šťávy
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • sůl
  • čerstvě mletý čtyřbarevný pepř

Postup

1

Připravte si hrnec s vroucí vodou na chřest. Zvolte hrnec odpovídající délce chřestu. Když se voda začne vařit, přidejte asi ½ lžičky soli a chřest vložte do hrnce. Vařte 1 minutu a poté ihned chřest vložte do ledové vody. Po zblanšírování chřest usušte papírovou utěrkou.

2

V mističce smíchejte olej, citronovou šťávu, špetku soli. Nechte dresink chvíli odležet.

3

Na talíř rozložte chřest, navrch natrhejte mozzarellu. Chřest posypejte nakrájenými ředkvičkami, pokrájenou bazalkou a na plátky nakrájeným kouskem chřestu, který jste uvařili spolu s 5 stonky.

4

Dresink opět promíchejte a přelijte jím připravený chřest. Nakonec opepřete čerstvě namletým pepřem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nutellové cookies

Bramborový salát s ředkvičkami, kukuřicí a zakysanou smetanou

Špaldová buchta s meruňkami

Domácí smetanová zmrzlina s kousky čokolády + Videorecept

Slané mrkvové sušenky

Nepečené smetanové řezy se sušenkami, karamelem a vanilkovým krémem

Video: Vláčný koláč s citronovou šťávou a lahodnou šlehačkou

Pomazánky z lučiny

Gunkan sushi

Zelné závitky s vůní kari

Maková náplň

Velikonoční mini mazance z chia mouky