Na šest kousků:
Navíc:
Smetanu ke šlehání smíchejte se ztužovačem šlehačky a za pomoci mixéru šlehejte, dokud není hmota dostatečně hustá. Jemný tvaroh vyšlehejte s cukrem, a směs pak opatrně smíchejte s připravenou šlehačkou. Připravený základ rozdělte stejnoměrně do dvou mís.
Do jedné směsi přidejte kakao a jednu lžíci želatiny. Druhou lžíci želatiny povařte (podle návodu na obalu) a smíchejte s druhou směsí.
Do vyšších širších sklenic dejte vrstvu kakaového krému a do středu opatrně vložte skleničku na kořalku (štamprli). Sklenička se nesmí dotýkat dna. Sklenice naplněné čokoládovým krémem vložte na hodinu ztuhnout do ledničky.
Po hodině vytáhněte sklenice z lednice a vyjměte z nich štamprle. Ve sklenicích vzniknou důlky.
Do vzniklých důlků naneste karamelové salko.
Navrch na salko naneste bílou šlehačkovou směs. Celou naplněnou sklenici přiklopte piškotem nebo sušenkou a dejte na další dvě hodiny do lednice, nebo dokud není dezert dostatečně ztuhlý.
Ve velkém hrnci ohřejte vodu. Vytáhněte z lednice ztuhlý dezert. Každou sklenici položte na chvíli do teplé vody, aby trochu povolily okraje. Opatrně vyklopte dezert ze sklenic, pomoct si můžete špejlí nebo párátkem. Před podáváním dejte hotový dezert ještě na půl hodiny do lednice.
Pokud chcete, aby byla náplň více tekutá, smíchejte předem salko s několika lžícemi mléka.