Lávový dortík – nepečený šlehačkový dezert s karamelem

Lahodný karamelový dezert, který se přímo rozplývá na jazyku. Snadný na přípravu a nádherně vypadá.

Dorty a moučníky

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na šest kousků:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 2 lžíce želatiny
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 300 g karamelového Salka
  • 6 větších piškotů nebo máslový sušenek

Navíc:

  • tři lžíce mléka

Postup

1

Smetanu ke šlehání smíchejte se ztužovačem šlehačky a za pomoci mixéru šlehejte, dokud není hmota dostatečně hustá. Jemný tvaroh vyšlehejte s cukrem, a směs pak opatrně smíchejte s připravenou šlehačkou. Připravený základ rozdělte stejnoměrně do dvou mís.

2

Do jedné směsi přidejte kakao a jednu lžíci želatiny. Druhou lžíci želatiny povařte (podle návodu na obalu) a smíchejte s druhou směsí.

3

Do vyšších širších sklenic dejte vrstvu kakaového krému a do středu opatrně vložte skleničku na kořalku (štamprli). Sklenička se nesmí dotýkat dna. Sklenice naplněné čokoládovým krémem vložte na hodinu ztuhnout do ledničky.

4

Po hodině vytáhněte sklenice z lednice a vyjměte z nich štamprle. Ve sklenicích vzniknou důlky.

5

Do vzniklých důlků naneste karamelové salko.

6

Navrch na salko naneste bílou šlehačkovou směs. Celou naplněnou sklenici přiklopte piškotem nebo sušenkou a dejte na další dvě hodiny do lednice, nebo dokud není dezert dostatečně ztuhlý.

7

Ve velkém hrnci ohřejte vodu. Vytáhněte z lednice ztuhlý dezert. Každou sklenici položte na chvíli do teplé vody, aby trochu povolily okraje. Opatrně vyklopte dezert ze sklenic, pomoct si můžete špejlí nebo párátkem. Před podáváním dejte hotový dezert ještě na půl hodiny do lednice.

Poznámka

Pokud chcete, aby byla náplň více tekutá, smíchejte předem salko s několika lžícemi mléka.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Večeře takřka bez sacharidů? Zkuste tento vynikající zapečený květák se sýrem, slaninou a cibulkou

Ozdobné hvězdičky s barevným průhledným středem

Krémová cibulačka

Makový nepravý schwarzwalder bez múky

Zdravé kávové smoothie s chia semínky

Maková náplň

Šťavnatá kuřecí prsa plněná avokádovou směsí + videorecept

Cuketovo-masové rolky pečené v rajčatové omáčce

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Božské kakaové sušenky bez mouky i tuku (vhodné i pro diabetiky)

Grilované klobásky s jablečnou cibulkou

Veganská brokolice zapečená v palačinkovém těstě

Křupavé citronové čtverečky ke kávě či čaji