Korpus
Krém
Korpus
Troubu předehřejte na 170 stupňů, vymažte a vysypte si dortovou formu (průměr 24 cm). Oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte do pěny, přidejte cukr a vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky si v misce vyšleháme metličkou se lžící cukru, lžičkou vanilkového extraktu a citronovou kůrou. Zašleháme žloutky do bílků, přidáme prosátou mouku a rozpuštěné máslo. Dáme péct. Po upečení necháme vychladnout a uložíme do lednice do druhého dne.
Druhý den jsem korpus prořízla, seřízla vršek korpusu a ten uchovala a později. Jednotlivé pláty korpusu jsem potřela marmeládou (marmeládu jsem zahřála s trochou vody, aby se rozpustila), aby byly vláčnější, ale jen tak lehce, aby mi krém nejezdil po marmeládě. Poté jsem na dortovou placku nanesla cukrářským sáčkem krém a rozetřela, aby byla vrstva rovnoměrná. A takto jsem to udělala s každou plackou. Dort jsem po stranách ještě zarovnala krémem.
Krém
Uvařte pudink ve 400 ml mléka a nechte za stálého míchání vychladnout nebo vršek pudinku překryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout - škraloup se nevytvoří. Dejte si do vodní lázně rozpustit čokoládu. Cukr vyšlehejte s máslem do pěny a postupně zašlehávejte pudink. Nakonec lehce vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
Nyní jsem si vzala zbytek korpusu, který mi zůstal, když jsem zarovnávala vyboulený vršek dortu a těsto rozdrobila do misky. Přidala jsem zbytek krému, kousek másla a ručně hnětala. Hmota musí být jako řídké těstíčko, aby se tím dal hezky ještě potáhnout dort a zarovnat.
Jako poslední krok bylo obarvení marcipánu, nanesení na dort a vykrojení ozdob na dort. A to už záleží na fantazii každého z Vás.