Dýňová polévka

Karolína

Autor

dynova polevka
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Rychlá krémová dýňová polévka z dýně je jednoduchá, ale chutná klasika, která je oblíbená zejména na podzim. Dýně je bohatá na vitamíny a minerály, zejména na vitamín A, který podporuje zdravý zrak a imunitní systém. Polévka je také nízkokalorická, což z ní činí skvělou volbu pro ty, kteří chtějí jíst zdravě.

Ingredience

  • 1 středně velká dýně (Hokkaido nebo máslová dýně)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • Sůl, pepř
  • Koření podle chuti (zázvor, muškátový oříšek, kari)
  • Dýňová semínka na ozdobu (volitelné)

Postup

1

Příprava dýně: Dýni rozkrojte, odstraňte semínka a nakrájejte na menší kostky. Pokud používáte dýni Hokkaido, nemusíte ji loupat, u jiných druhů dýně je lepší slupku odstranit.

2

Orestování: Na středně velkém hrnci rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud nezměknou a nezískají zlatavou barvu.

3

Vaření: Přidejte k cibuli a česneku kostky dýně a krátce je orestujte. Zalijte zeleninovým vývarem, přiveďte k varu a vařte asi 20 minut, dokud dýně zcela nezměkne.

4

Mixování: Po změknutí dýně polévku odstavte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem dohladka.

5

Dokončení: Přilijte smetanu a dobře promíchejte. Polévku dochuťte solí, pepřem a kořením podle chuti. Krátce prohřejte, ale nevařte.

6

Servírování: Podávejte s krutony nebo zakysanou smetanou a ozdobte dýňovými semínky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Těstoviny s ricottou a avokádem

Lahodný veganský falafel

Čokoládové dortíky s malinami

Cuketové nudle s rukolovým pestem a cherry rajčátky

Fazolová kyselica

Domácí rohlíky plněné uzeným sýrem

Zeleninové karí se sambalem

Cuketové slané placičky

Vepřové špalíky se schwarzwaldskou šunkou a tymiánem

Italský čokoládový salám bez másla (bez pečení)

Dvojitě čokoládový cheesecake s kakaovými sušenkami

Celozrnný toastový chléb