Plněný kuřecí prsíčka se zeleninou

Já na plněné kuřecí kapsy moc nejsem, nechutnají mi klasické náplně a celkově mám radši kuřecí prsíčka v úpravě s bylinkami na steak způsob,ale při tomhle receptu jsem se olizovala až za ušima!! Masíčko je neuvěřitelně šťavnaté, náplň přímo božská a zeleninová příloha vše dokonale odlehčí. Povyšuji tenhle recept na nejlepší kuřecí kapsy jaké jsem kdy jedla! Takže tohle musíte vážně vyzkoušet.

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 velká kuřecí prsíčka
  • cca 80g mozzarella, nakrájené na malé kostičky
  • cca 80g ricotty
  • sůl
  • pepř
  • 3-4 plátky toustového chleba, světlého
  • 2 vejce
  • cherry rajčata
  • cuketa
  • nastrouhaný parmazán
  • čerstvá petrželka
  • čerstvá bazalka
  • 1 mrkev
  • chřest nebo fazolové lusky, podle sezony
  • olivový olej

Postup

1

Nejprve si nachystáme náplň. Mozzarellu smícháme s ricottou, opeříme, osolíme a dochutíme nasekanou bazalkou a petrželkou, vznikne nám tak krásná krémová náplň. Nyní si předehřejeme troubu na 160°C a plech vyložíme pečícím papírem. Do mixéru dáme toustový chléb a rozmixujeme, vznikne čerstvá strouhanka ,kterou ještě ochutíme strouhaným sýrem. Kuřecí prsa rozkrojíme tak ,aby nám vznikla kapsa, a takto připravené kapsy zlehka přes folii naklepeme razítkem ( hladkou stranou ),ale opatrně ať je neprotrhneme. Prsíčka ze všech stran osolíme a opepříme, poté kapsy plníme cca lžící sýrové směsi. Okraje dobře upevníme párátky.

2

Nyní už jen obalujeme v rozšlehaných vejcích a poté v čerstvé strouhance ze všech stran. Dáme na plech a zakapeme olivovým olejem, pečeme dozlatova 25-30 minut. Když už nám zbývá necelých deset minut je načase chystat zeleninovou přílohu.

3

Všechnu zeleninu si pokrájíme na menší kousky - mrkev oloupeme, chřest zbavíme dřevnatých konců a vše nakrájíme na menší kostičky. Na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje a zprudka opékáme zeleninu v tomto pořadí - mrkev, chřest, cuketa a naposled asi na dvě minuty přidáme rajčata, která nám směs hezky ochutí. Zeleninu osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou. Nyní servírujeme spolu s kuřecím masem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňová polévka

Snídaňový toast se slaninou a Čedarem

Pečená vepřová panenka s vypečenou slaninou a česnekem

Oslnivé růžičky z nektarinek a listového těsta

Snadné a krásně vláčné bezlepkové veganské pracny (video)

bleskové přílohové brambory s mrkví

Podzimní pečená jablka s ovocem a šlehačkou

Thajské zelené kari s lilkem, mrkví a fazolemi

Kinder Pingui – poctivé řezy s oříšky

4 recepty na nepečené fitness kuličky

Vícezrnná tortila s drožďovou pomazánkou a šmakounem

Netradiční vláčný čokoládový dort z červené řepy