Dýňová polévka

Dýňová polévka je už taková podzimní klasika, a tak nesmí alespoň jednou za rok na stole chybět. Trochu jsem myslela, že jí pánské osazenstvo opovrhne, ale nakonec mě překvapili, všechno snědli a moc jim chutnalo.

Kitchen book

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 700 g dýně hokaido
  • 1 lžíce hladké mouky
  • muškátový oříšek
  • špetka skořice
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 1,5 l kuřecího vývaru

Postup

1

Na másle osmahneme cibulku i česnek, přidáme pokrájenou dýni (slupku neloupeme) a vše orestujeme. Zeleninu lehce zaprášíme moukou a zalijeme vývarem.

2

Polévku vaříme, dokud nám dýně zcela nezměkne. Když je polévka hotová, rozmixujeme ji ponorným mixérem, dochutíme solí, pepřem, skořicí a muškátovým oříškem (nebojte se přidat i čerstvé chilli).

3

Nakonec zjemníme smetanou a podáváme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepkový dýňový koláč s rozinkami

Video: Francouzské eclairs s vanilkovým krémem namáčené v čokoládové polevě

Pečená brambora s bylinkami a mořskou solí

Vláčná jablečná roláda s cukrovou polevou a ořechy

Pečené cuketové podkovy

Nejčokoládovější dort na světě, jen ze 3 ingrediencí

Nepečené čokoládové řezy s třemi druhy krémů

Medové řezy

Sicilské cannoli

Barbeque kuřecí křidélka jak z donášky

Návod na vánoční jemná kolečka s karamelovou náplní a kokosem

bruschetta s rajcaty a avokadem

Dokonalá bruschetta s rajčaty a avokádem