fbpx

Dýňová polévka

Dýňová polévka je už taková podzimní klasika, a tak nesmí alespoň jednou za rok na stole chybět. Trochu jsem myslela, že jí pánské osazenstvo opovrhne, ale nakonec mě překvapili, všechno snědli a moc jim chutnalo.

Dýňová polévka

Ingredience na 4 porce

  • 1 cibule 
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 700 g dýně hokaido
  • 1 lžíce hladké mouky
  • muškátový oříšek
  • špetka skořice
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 1,5 l kuřecího vývaru

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Na másle osmahneme cibulku i česnek, přidáme pokrájenou dýni (slupku neloupeme) a vše orestujeme. Zeleninu lehce zaprášíme moukou a zalijeme vývarem.

2

Polévku vaříme, dokud nám dýně zcela nezměkne. Když je polévka hotová, rozmixujeme ji ponorným mixérem, dochutíme solí, pepřem, skořicí a muškátovým oříškem (nebojte se přidat i čerstvé chilli).

3

Nakonec zjemníme smetanou a podáváme.

Mohlo by vás zajímat:
Dýně Polévky

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře