Dýňová polévka

Dýňová polévka je už taková podzimní klasika, a tak nesmí alespoň jednou za rok na stole chybět. Trochu jsem myslela, že jí pánské osazenstvo opovrhne, ale nakonec mě překvapili, všechno snědli a moc jim chutnalo.

Kitchen book

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 700 g dýně hokaido
  • 1 lžíce hladké mouky
  • muškátový oříšek
  • špetka skořice
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 1,5 l kuřecího vývaru

Postup

1

Na másle osmahneme cibulku i česnek, přidáme pokrájenou dýni (slupku neloupeme) a vše orestujeme. Zeleninu lehce zaprášíme moukou a zalijeme vývarem.

2

Polévku vaříme, dokud nám dýně zcela nezměkne. Když je polévka hotová, rozmixujeme ji ponorným mixérem, dochutíme solí, pepřem, skořicí a muškátovým oříškem (nebojte se přidat i čerstvé chilli).

3

Nakonec zjemníme smetanou a podáváme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduchý bezé dort se šlehačkou a čerstvým ovocem

Čokoládový dort s karamelovou náplní pouze pro mistry! + Videorecept

Ranná chia vzpruha

Video: Obrácený rebarborový koláč z mandlové mouky přelitý medovo-zázvorovým sirupem

Vánoční cukroví – polomáčené máslové sušenky s čokoládovými hoblinkami

Beránek co má koule

Hovězí ,,po burgundsku“

Česnečka

Pasta a lá Šprot

Boeuf bourguignon – hovězí po burgundsku

Krémová kuřecí polévka s kuřecím masem a žampiony

Dýňová polévka