Vánoční cukroví – křehké mandlové rohlíčky

Křehké ořechové rohlíčky – tentokrát s mandlemi :). Pro ty, kteří nemají rádi vlašské či lískové oříšky tu máme speciální verzi s mandlovou moukou, která těstu dodává jemnost a rohlíčky nejsou ani tolik “tučné”.
  • Doba přípravy: 1 h 30 minut
  • Porce: cca 24 kusů

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 220 g másla, pokojové teploty
  • 100 g krupicového cukru
  • ½ lžičky soli
  • 1½ lžičky vanilkového extraktu
  • ¼ až ½ lžičky mandlového extraktu (volitelné)
  • 238 g hladké mouky
  • 130 g mandlové mouky
  • moučkový cukr na obalení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Dva plechy vyložte pečícím papírem.

2

V míse rozšlehejte máslo, cukr a sůl do pěny. Přilijte vanilku a mandlový extrakt.

3

Poté vsypte mouku a nakonec vmíchejte mandlovou mouku.

4

Z připravené těsta vyválejte rohlíčky a pokládejte je na plech s menšími mezerami mezi sebou.

5

Pečte přibližně 19 až 21 minut, polovině času pečení plech otočte.

6

Oba plechy položte na mřížku k vychladnutí. nechte chladnout 5 minut a poté rohlíčky opatrně obalte v moučkovém cukru.

7

Skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladnu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Osvěžující, jogurtový nápoj Lassi – 10 skvělých receptů, ze kterých si vybere každý

Houbový guláš od Červeného rendlíku

Segedýnská cizrna

Kefírové lívance

Video: Zdravá verze kuřecího Katsu curry s květákovou rýží

Domácí pastilky proti kašli ze zázvoru a medu

Jablečno-banánová přesnídávka

Palačinkový dort s čokoládovým krémem a jahodami.

20 důvodů proč si oblíbit avokádo

Dokonalý cheesecake s malinovou polevou – krok za krokem

Guliše – knedlíky s ovocem

Kapustové karbanátky netradičně