fbpx

Čokoládový dort z červené řepy, jablíček a kešu

Kdo by neměl rád čokoládové dorty? Takových lidí je asi málo a já mezi ně rozhodně nepatřím. Tak když mě popadla chuť na takovou dobrotu, rozhodla jsem se udělat „zdravější“ variantu. Využila jsem při ní i červenou řepu a jablka, přidala kvalitní kakao a skvělá dobrota byla na světě. Místo mouky jsou použity kešu oříšky, takže je mlsání i bez lepku.

Čokoládový dort z červené řepy, jablíček a kešu

Ingredience na 10 porcí

 

  • 2 střední červené řepy (vařené)
  • 2 červená jablka
  • 3 vejce
  • 1 hrnek kešu oříšků + hrst na ozdobení
  • 4 lžíce kvalitního kakaa (zdravější varianta karob, lze udělat i půl na půl)
  • 1/2 hrnku medu
  • 1 lžička sody
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka soli

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Nejprve si kešu oříšky nasekáme najemno nebo pomocí tyčového mixéru pomixujeme. Pokud máme vařenou červenou řepu, tak ji nakrájíme na kousky, stejně tak oloupeme a nakrájíme jablka a pomocí mixéru pomixujeme na pyré. V míse pak smícháme pyré z červené řepy, jablka a ostatní ingredience jako rozmixované kešu oříšky, kakao, med sodu, skořici a špetku soli.

2

Promícháme a vznikne nám tekutější hmota, tu pak nalijeme do dortové formy, vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 40 minut.

3

Necháme vychladnout a před podáváním ještě posypeme nasekaným kešu oříšky.

Poznámka

Inspirace: http://www.allthepaleo.com/cokoladovy-kolac-z-cervene-repy/

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře