Tradiční houbový kuba s pečenými žampiony

Staročeské vánoční jídlo v mém veganském podání. Vynikající směs krup doplňují šťavnaté pečené žampiony.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500g namočených krup
  • 30g sušených hub
  • větší cibule
  • trocha oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 250g menších žampionů
  • pepř a sůl dle chut
  • majoránka

Postup

1

Pár hodin předem si namočíme kroupy, v čisté vodě je potom uvaříme do měkka.

2

Cibuli nakrájíme na na kostičky a dáme smažit na troše řepkového oleje. Sušené houby zalijeme teplou vodou a necháme chvíli nabobtnat. Potom je pokrájíme na menší kousky a přihodíme k cibuli. Žampiony omyjeme. Nožičky vylámeme a nakrájíme na kousky, kloboučky necháme v celku. Nakrájené nožičky přidáme ke ostatním houbám na pánev a chvíli dusíme pod poklicí. Ke konci přidáme 3 stroužky utřeného česneku a trochu majoránky. Osolíme. Opepříme.

3

Směs hub přidáme ke kroupám a pořádně promícháme. Kloboučky potřeme olejem s rozetřeným stroužkem česneku a na pečícím papíře pečeme asi 10 minut (průběžně kontrolujeme). Žampiony rozhodně neotáčejte! Vylili byste si z nich výbornou šťávu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládové tyčinky

Vánoční cukroví – křehké ořechové mušličky se žloutkovým krémem

Hruška na medu s ořechy, čokoládový písek, tvaroh

Millefeuille s rumem

„Obrácený“ čokoládový dort s poctivou porcí krému

Delikátní Brownies plněné karamelem

Flowers and butterflies cake

Ranní dýňová kaše s pekany a kokosovým mlékem

Domácí margarín bez palmového oleje a ztužených tuků

Boeuf bourguignon

Hoisin vepřové s rýžovými nudlemi

Krůtí prsíčka na víně se špenátem