Tradiční houbový kuba s pečenými žampiony
Staročeské vánoční jídlo v mém veganském podání. Vynikající směs krup doplňují šťavnaté pečené žampiony.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 500g namočených krup
- 30g sušených hub
- větší cibule
- trocha oleje
- 4 stroužky česneku
- 250g menších žampionů
- pepř a sůl dle chut
- majoránka
Postup
1
Pár hodin předem si namočíme kroupy, v čisté vodě je potom uvaříme do měkka.
2
Cibuli nakrájíme na na kostičky a dáme smažit na troše řepkového oleje. Sušené houby zalijeme teplou vodou a necháme chvíli nabobtnat. Potom je pokrájíme na menší kousky a přihodíme k cibuli. Žampiony omyjeme. Nožičky vylámeme a nakrájíme na kousky, kloboučky necháme v celku. Nakrájené nožičky přidáme ke ostatním houbám na pánev a chvíli dusíme pod poklicí. Ke konci přidáme 3 stroužky utřeného česneku a trochu majoránky. Osolíme. Opepříme.
3
Směs hub přidáme ke kroupám a pořádně promícháme. Kloboučky potřeme olejem s rozetřeným stroužkem česneku a na pečícím papíře pečeme asi 10 minut (průběžně kontrolujeme). Žampiony rozhodně neotáčejte! Vylili byste si z nich výbornou šťávu.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}