Vánoční cukroví – bílkové pusinky s vanilkou a čokoládovým mramorováním

Pusinky jsou u nás vždy tím nejoblíbenějším cukrovím a zmizí opravdu rychle (většinou ještě před Vánocemi). Pokud je milujete stejně, jako my, vyzkoušejte jejich hříšnější variantu obohacenou čokoládovým mramorováním. Jsou krásné a přitom opravdu jednoduché. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 velké bílky
  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2  lžičky bílého octa
  • 240 g čokolády, rozpuštěné a zchladnuté na pokojovou teplotu

Postup

1

Předehřejte troubu na 130 °C a plech vyložte pečícím papírem.

2

Vložte bílky do mísy a vyšlehejte je do polotuha. Za stálého šlehání přidejte cukry, vanilku a ocet. Zvyšte otáčky a šlehejte, dokud sníh nebude krásně lesklý a veškerý cukr bude rozpuštěný.

3

Rozpuštěného čokoládu nacákejte na vršek sněhu, ale nezamíchávejte ji do směsi! (ideální je tuto část rozdělit na dvě, tudíž polovinu množství čokolády nacákat, odebrat sníh na pusinky a poté opět pocákat čokoládou a opět vytvořit pusinky).

4

Lžící odebírejte bílkový sníh a na plech dělejte malé kopečky sněhu s čokoládou.

5

Pečte v předehřáté troubě přibližně 40 až 50 minut, nebo dokud se pusinky nedají lehce odlepit z podkladu.

6

Nechte je vychladnout na mřížce a poté skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Čočkový hummus – novinka mezi pomazánkami

Špagety se žampiony, špenátem a uzeným tofu

Perlivá citronáda s vůní šalvěje slazená stévií

Jemné pudinkové řezy s piškoty a zakysanou smetanou

Video: Domácí pizza Margherita

Osvěžující margarita s limetkou a cukrovým sirupem

Bezlepkový quiche

Fitness narozeninový dort

Video: Čokoládový palačinkový dort se šlehačkou a čokoládovou ganache

Vláčné banánové muffiny s ovesnými vločkami do 30 minut

Jednoduchý návod na dort ve tvaru slona + šablona

Krůtí roláda plněná polníčkem, rukolou a mozzarellou