Krém
Vyšlehejte máslo společně s cukrem do pěny. Přidejte po jednom vejce a vanilkový extrakt. Přidejte mouku, kypřící prášek a promíchejte. Vlijte mléko a vymíchejte dohladka.
Rozdělte těsto na tři části. Do jednoho přidejte kakao, do druhého pár kapek barviva a třetí nechte neobarvené.
Vymažte dortovou formu máslem. Na dno nalijte trochu neobarveného těsta, poté udělejte několik kruhů oranžovým těstem a pak stejně kakaovým. Mezeru vyplňte a překryjte zbývajícím bílým.
Předehřejte troubu na 180 °C a pečte 30 až 35 minut. Záleží na vaší troubě.
Smíchejte změklé máslo, cukr a rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte do krémové konzistence.
Namažte krémem jednotlivá patra dortu a poté celý povrch. Dejte dort chladit do lednice. Mezitím si vytvořte gepardí skvrny.
Levhartí skvrny vytvoříte tak, že rozpustíte tmavou a světlou čokoládu nad parou. Tmavou čokoládou namalujte obrys skvrny a nechte zaschnout. Poté vyplňte vnitřek bílou čokoládou a opět nechte zaschnout. Ideální je skvrny malovat na pečící papír, jdou pak pohodlně odloupnout.
Ozdobte dort skvrnami a dejte do lednice aspoň na 2 hodiny.