Ingredience
- 1 hrnek lískových oříšků, mletých
- 240 g strouhaného kokosu
- plechovka slazeného salka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 žloutky + bílky
- 1/4 lžičky soli
- 180 g hořké čokolády, nalámané na kousky
Postup
Krok 1
Smíchejte kokos, mleté oříšky, vanilku, sůl a žloutky.
Krok 2
Vyšlehejte bílky do sněhu.
Krok 3
Vmíchejte bílkový sníh do sypké směsi. Ze vzniklého těsta tvarujte pomocí lžíce na plech malé bochánky. Mezi jednotlivými kokoskami dělejte mezery, lehce se nafouknou.
Krok 4
Pečte kokosky v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut nebo dozlatova.
Krok 5
Rozpusťte čokoládu nad parou nebo v mikrovlnce. Vychladlé kokosky namáčejte v čokoládě a dávejte zpět na plech.
Krok 6
Zbytek čokolády můžete nastříkat na povrch kokosek. Nechte čokoládu zatuhnout a poté skladujte v suchu a chladnu.