Vánoční cukroví – polomáčené máslové sušenky s čokoládovými hoblinkami
Křehké máslové sušenky, které ještě namočíte v hořké čokoládě a ozdobíte čokoládovými hoblinkami jsou krásným cukrovím, které zvládnete za pár chvil. Pro přípravu vám stačí pouze pár základních ingrediencí, cukrářský sáček a zdobička s hvězdicovým průřezem. :)

Ingredience na 24 porcí
- 220 g másla, změklého
- ½ hrnku krupicového cukru
- ⅓ hrnku moučkového cukru
- 2 vejce + 1 žloutek
- 1½ lžičky vanilkového extraktu
- 2½ hrnku hladké mouky
- ¼ lžičky soli
- ½ lžičky kypřícího prášku
- 250 g hořké čokolády, rozpuštěné
- čokoládové hoblinky na ozdobení (volitelné)
Postup
Celkový čas přípravy: 90 min
Předehřejte troubu na 180 °C. Dva plechy vyložte pečícím papírem.
V míse rozšlehejte máslo s cukry do pěny. Přidejte vejce a vanilku.
V jiné misce smíchejte mouku, sůl a kypřící prášek a tuto směs přisypte do první mísy. promíchejte v hladké těsto a to přemístěte do cukrářského sáčku s hvězdicovitou špičkou.
Na plech stříkejte krátké čárky těsta a poté pečte přibližně 10 až 12 minut nebo dozlatova.
Nechte vychladnout na mřížce.
Rozehřejte čokoládu nad parou nebo v mikrovlnce a vychladlé sušenky do ní z části namáčejte. Namočený konec ještě posypejte čokoládovými hoblinkami a nechte vše zatuhnout.
Skladujte v suchu a chladu.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda cukroví hořká čokoláda pečení sladké recepty vanilkový extrakt vánoce vánoční recepty Cukroví
Zdroj: thekitchenmccabe.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře