Vánoční cukroví – polomáčené máslové sušenky s čokoládovými hoblinkami

Křehké máslové sušenky, které ještě namočíte v hořké čokoládě a ozdobíte čokoládovými hoblinkami jsou krásným cukrovím, které zvládnete za pár chvil. Pro přípravu vám stačí pouze pár základních ingrediencí, cukrářský sáček a zdobička s hvězdicovým průřezem :).

  • Doba přípravy: 1 h 30 minut
  • Porce: cca 24 kusů
recept-na-polomacene-cokoladove-susenky

Ingredience

  • 220 g másla, změklého
  • ½ hrnku krupicového cukru
  • ⅓ hrnku moučkového cukru
  • 2 vejce + 1 žloutek
  • 1½ lžičky vanilkového extraktu
  • 2½ hrnku hladké mouky
  • ¼ lžičky soli
  • ½ lžičky kypřícího prášku
  • 250 g hořké čokolády, rozpuštěné
  • čokoládové hoblinky na ozdobení (volitelné)

chocolate-dipped-italian-butter-cookies-1-598x900

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Dva plechy vyložte pečícím papírem.

2

V míse rozšlehejte máslo s cukry do pěny. Přidejte vejce a vanilku.

3

V jiné misce smíchejte mouku, sůl a kypřící prášek a tuto směs přisypte do první mísy. promíchejte v hladké těsto a to přemístěte do cukrářského sáčku s hvězdicovitou špičkou.

4

Na plech stříkejte krátké čárky těsta a poté pečte přibližně 10 až 12 minut nebo dozlatova.

5

Nechte vychladnout na mřížce.

6

Rozehřejte čokoládu nad parou nebo v mikrovlnce a vychladlé sušenky do ní z části namáčejte. Namočený konec ještě posypejte čokoládovými hoblinkami a nechte vše zatuhnout.

7

Skladujte v suchu a chladu.

Mohlo by vás zajímat: čokoláda, cukroví, hořká čokoláda, máslové sušenky, pečení, sladké recepty, vanilkový extrakt, vánoce, vánoční recepty, Cukroví, Vegetariánské

Zdroj: thekitchenmccabe.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře