Vánoční cukroví – křehká máslová kolečka s vanilkou

Nejjemnější máslové sušenky, které jsem kdy máčela v čaji 🙂 Stačí vám pouze 6 základních ingrediencí a můžete si doma připravit krásné a křehké cukroví, které se skvěle hodí k čaji, kávě i na sváteční stůl.
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: cca 24 kusů

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 180 °C. Máslo, cukr a vanilku smíchejte v misce do pěny. Přidejte mouku, sůl a smíchejte do větších kousků. Přilijte mléko a smíchejte vše dohladka.

Krok 2

Těsto vložte do cukrářského sáčku s zdobičkou ve tvaru hvězdice. Na plech vyložený pečícím papírem stříkejte malé větrníky z těsta. Mezi jednotlivými sušenkami dělejte větší mezery.

Krok 3

Pečte v předehřáté troubě přibližně 15 minut nebo dozlatova. Nechte sušenky úplně vychladnout a poté skladujte v suchu a chladnu.

Ingredience

 

  • 220 g másla, pokojové teploty
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 hrnky hladké mouky
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžíce mléka
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cupcakes s ovocem a jogurtovým krémem

Video: Zdravé nepečené Brownies z datlí

Zdravé kakaové wafle

Vláčná cuketová bábovka

Banánová bábovka s ořechy a čokoládou

Rybízový sirup

Pečený květák okořeněný paprikou

Zebra dort s banánovou stracciatella zmrzlinou

Cizrnová polévka

Jemný tvarohový koláč s křehkou kůrkou a mákem

Video: Snadné a rychlé sýrové muffiny ideální na svačinu

Křupavé bramborové krokety s šunkou, sýrem a jarní cibulkou