Celozrnné špaldové perníčky

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g hladké celozrnné špaldové mouky
  • 75 g másla
  • 2 vejce + 1 na potření
  • 140 g moučkového cukru
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžičky kakaa

Postup

1

Sypké suroviny přesypte přes síto do mísy, přidejte zbytek surovin a zpracujte těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte aspoň 1 den odpočinout.

2

Těsto vyválejte na pomoučeném vále na placku o výšce asi 0,5 cm a vykrajujte požadované tvary. Pečte na plechu s pečícím papírem asi 15 minut (záleží na tloušťce těsta a velikosti tvarů, raději si troubu hlídejte).

3

Rozšlehejte vejce a potírejte jím perníčky ihned po vytažení z trouby. Budou pak krásně lesklé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fitness tvarohovo-borůvkový koláč bez mouky a cukru

Gnocchi se smetanou, hráškem a šunkou

Pizza z pánve

Čokoládové tyčinky

Výborná velikonoční nádivka nejen na Velikonoce

Sezamové sušenky s brusinkami

Dietní okurkový salát s česnekem a rýžovým octem

Císařský trhanec – kaiserschmarrn

Celozrnné špagety se špenátovým pestem, žampiony a rajčaty

Šmakounovy štíhlé nudle s pestem a tuňákovými kuličkami

Plněné žampiony s vařeným bramborem

Video: Sýrovo-brokolicové těstoviny bez umývání nádobí