Ingredience na 4 porce

  • 1 malá cibule
  • extrapanenský olivový olej 
  • 30g dobrého másla 
  • 250g guanciale (neboli vepřová líčka), pokud nemáte tak se dá nahradit italskou pancettou 
  • loupaná rajčata v plechovce, nejlépe San Marzano (nebo 5-6 čerstvých rajčat)
  • 1 chilli paprička
  • ovčí sýr Pecorino Romano
  • suché bílé víno (asi 3/4 skleničky)
  • těstoviny bucatini

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Cibuli nakrájíme na velmi drobno a dáme ji smažit do pánve, kam nalejeme pár lžic olivového oleje (cca 3) a máslo.

2

Až se trošku zasmaží přidáme pancettu a chilli papričku. Chvíli posmažíme.

3

Zalijeme vínem a počkáme až se víno odpaří. Mezitím si nastrouháme na drobno sýr Pecorino.

4

Následně přidáme do pánve naše rajčata, osolíme a opepříme.

5

Přikryjeme pokličkou a necháme bublat na mírném ohni

6

Mezitím dáme vařit osolenou vodu na těstoviny (typ Bucatini – doporučuji značku Mamma Lucia, Riscossa, Panzani nebo Barilla).

7

Uvaříme těstoviny ve vroucí vodě a až jsou hotové tak je zcedíme a smícháme s omáčkou v pánvi.

8

Do směsi nasypeme ještě sýr a všechno pořádně promícháme. Těstoviny podáváme posypané Pecorinem.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Hotové do 30 minut

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře