Bucatini all´amatriciana

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 malá cibule
  • extrapanenský olivový olej
  • 30g dobrého másla
  • 250g guanciale (neboli vepřová líčka), pokud nemáte tak se dá nahradit italskou pancettou
  • loupaná rajčata v plechovce, nejlépe San Marzano (nebo 5-6 čerstvých rajčat)
  • 1 chilli paprička
  • ovčí sýr Pecorino Romano
  • suché bílé víno (asi 3/4 skleničky)
  • těstoviny bucatini

Postup

1

Cibuli nakrájíme na velmi drobno a dáme ji smažit do pánve, kam nalejeme pár lžic olivového oleje (cca 3) a máslo.

2

Až se trošku zasmaží přidáme pancettu a chilli papričku. Chvíli posmažíme.

3

Zalijeme vínem a počkáme až se víno odpaří. Mezitím si nastrouháme na drobno sýr Pecorino.

4

Následně přidáme do pánve naše rajčata, osolíme a opepříme.

5

Přikryjeme pokličkou a necháme bublat na mírném ohni

6

Mezitím dáme vařit osolenou vodu na těstoviny (typ Bucatini – doporučuji značku Mamma Lucia, Riscossa, Panzani nebo Barilla).

7

Uvaříme těstoviny ve vroucí vodě a až jsou hotové tak je zcedíme a smícháme s omáčkou v pánvi.

8

Do směsi nasypeme ještě sýr a všechno pořádně promícháme. Těstoviny podáváme posypané Pecorinem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládový dort s ganache krémem

Jedlé kaštany pečené v troubě – jednoduchý návod

Čtyřvrstvé banánové řezy s karamelovým toppingem

6 nejlepších velikonočních receptů

Rychlý bezlepkový chlebík z špaldové mouky

Pařížské rohlíčky

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Návod jak perfektně upéci jakoukoli zeleninu

Nakládaný lilek

Plněná kuřecí kapsa se švestkovou omáčkou

Velikonoční třený beránek

Video: Domácí pizza Margherita

Krémová polévka z pečené dýně a mrkve