Želé margarita v jahodách

Ingredience
- Želé (ideálně jahodové, ale není to nutnost)
- Voda
- Jahody
- Tequila
- Cointrieau
- Cukr
- Limetky
S létem létem máme spojené ovoce a někde na prvních příčkách musí být jahody. Jsou skvělé samotné, rozmačkané s mlékem nebo cukrem, na dortech a tak dále, tak proč bysme je jednou nevyužili trochu netradičně jako “sklenky” na panáčky margarity? Tahle vychytávka je skvělá na narozeninové oslavy a párty, kde zaujme jak alkohol, tak netradiční zpracování.
Jde o to, že se připraví varianta margarity (s jahodami by určitě šlo zkombinovat i třeba mojito) s želatinou, ta se naleje do vydlabaných jahod a výsledkem je jedlý panák výborného koktejlu zkombinovaný se šťavnatými jahodami. 🙂
Postup:
Krok 1
Seřízněte každé jahodě vršek zhruba v místě, kde je jahoda nejširší.
Krok 2
Seřízněte trochu špičku jahody, aby pak mohla stát.
Krok 3
Vykrajovátkem na meloun nebo malou odměřovací lžičkou vydlabejte vnitřek jahody.
Krok 4
Želé připravte podle návodu na asi 1 hrnek vody.
Krok 5
Smíchejte 1 hrnek tequily, 3/4 hrnku Cointreau a vmíchejte do želé.
Krok 6
Směs vlijte do jahodových kalíšků.
Krok 7
Nechte v lednici do ztuhnutí.
Krok 8
Libovolný. Pokud chcete jahodové panáčky ještě dozdobit, otřete vrchní kraj limetkou a poválejte v cukru smíchaném s jemně nastrouhanou limetkovou kůrou, přidat můžete i malý výkrojek limetky.
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře