Domácí svařák

Přišli jste z venku celí promrzlí a máte pocit, že buď musíte onemocnět, anebo vám už bude navždy zima? Máme pro vás recept na domácí svařák, který si tak budete moci snadno připravit přímo u vás doma.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1l červeného vína
  • 1-4 kousky skořice (dle chuti)
  • 5-15 kusů hřebíčku (opět dle chuti)
  • cca 6 polévkových lžic cukru
  • kůru z citrónu nebo pomeranče (je možné použít i kůru z jiných citrusů)
  • další koření dle chuti: muškátový květ, badyán či rozinky

Postup

1

Příprava už je pak vcelku snadná. Víno společně s cukrem a ostatními ingrediencemi zvolna ohříváme tak dlouho, než se jeho teplota přiblíží k varu. To poznáme tak, že se na dně hrnce začnou objevovat bublinky. Pokud by se nám začalo víno vařit, začal by nám také vyprchávat alkohol a to není pro správné zahřátí žádoucí. Během přípravy svařák ochutnáváme a případně dosladíme. Poté necháme svařák zhruba 5 minut odstát. Ještě než svařák podáváme, je třeba ho procedit přes sítko a tím ho zbavíme přidaného koření. Hotové svařené víno podáváme a pijeme, dokud je teplé, protože tak je nejlepší a také nejlépe zahřeje.

2

Svařák se dá připravit také jiným způsobem. Do malého hrnce si dáte cukr a 3 lžíce vody. Zprudka ohříváte, až začne cukr karamelizovat. Poté ho přelejete cca 150-200 ml vody a přidáte koření. Na středním plameni zhruba 5 minut vařte tak, aby koření správně pustilo chuť. Mezitím si můžete v jiném hrnci ohřát víno. Do ohřátého vína pak přeceďte obsah prvního hrnce a svařák je hotov.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bánánovo ovesné lívance

Legendární jablečný koláč našich babiček

Bezlepkové muffiny s pomerančem, brusinkami a ořechy

Těstoviny s masovými kuličkami

Netradiční vláčný čokoládový dort z červené řepy

Houbový guláš

Kokosové košíčky s bílou čokoládou

Zeleninové ragů s bulgurem

Čokoládové řezy „Kinder bueno“ s vanilkovým krémem a smetanou

Maracuja sorbet s vodkou

Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem

Pečená hovězí žebra