Jemný banánový krém na pečivo i do palačinek

Netradiční, ale chuťově nepřekonatelná banánová “pomazánka”, kterou připravíte za pouhých 10 minut. Má mnoho využití, můžete s ní namazat pečivo, naplnit palačinky, přidat k müsli či kaši. Recept je vhodný též pro vegetariánské stravování. 🙂  
  • Doba přípravy: 10 minut

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 zralé banány
  • 2 žloutky
  • 80 g másla
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 100 g krupicového cukru

Postup

1

Banány rozmačkejte pomocí vidličky a dejte prozatím stranou.

2

Na mírném ohni v rendlíku rozpusťte máslo, přilijte citrónovou šťávu, přisypte cukr a nechte jej rozpustit. přidejte rozmačkané banány a přiveďte k varu.

3

Do misky se žloutky přidejte lžíce horké banánové směsi, rychle prošlehejte a nalijte vše zpět do rendlíku. Za stálého míchání vařte na mírném ohni přibližně 2 minuty nebo do zhoustnutí.

4

Poté směs nalijte do mixéru a mixujte dohladka. Nechte vychladnout, nalijte do dobře uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici až tři týdny.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Extra-semínkový chléb

Hříšná brownies s čokoládovým krémem, ořechy a karamelovou polevou

Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka – Pho Ga

Energetická ovesná kaše se skořicí plná vlákniny a bílkovin

Dýňové minilívanečky s borůvkovým přelivem

Kuřecí kapsa

Caesar salát

Fitness brokolicový koláč bez mouky

Jablečné nudle s ořechy

Zapečené těstoviny s brokolicí a tofu

Zdravé veganské batátové brownies

Lávový dortík z bílé čokolády s ostružinovou polevou