Jemný banánový krém na pečivo i do palačinek
Netradiční, ale chuťově nepřekonatelná banánová “pomazánka”, kterou připravíte za pouhých 10 minut. Má mnoho využití, můžete s ní namazat pečivo, naplnit palačinky, přidat k müsli či kaši. Recept je vhodný též pro vegetariánské stravování. 🙂
- Doba přípravy: 10 minut

Postup
Banány rozmačkejte pomocí vidličky a dejte prozatím stranou.
Na mírném ohni v rendlíku rozpusťte máslo, přilijte citrónovou šťávu, přisypte cukr a nechte jej rozpustit. přidejte rozmačkané banány a přiveďte k varu.
Do misky se žloutky přidejte lžíce horké banánové směsi, rychle prošlehejte a nalijte vše zpět do rendlíku. Za stálého míchání vařte na mírném ohni přibližně 2 minuty nebo do zhoustnutí.
Poté směs nalijte do mixéru a mixujte dohladka. Nechte vychladnout, nalijte do dobře uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici až tři týdny.
Mohlo by vás zajímat:
banán banány bezlepkové máslo pomazánka rychlé recepty sladké recepty vegetariánské
Zdroj: www.coolinarika.com