fbpx

Jemný banánový krém na pečivo i do palačinek

Netradiční, ale chuťově nepřekonatelná banánová “pomazánka”, kterou připravíte za pouhých 10 minut. Má mnoho využití, můžete s ní namazat pečivo, naplnit palačinky, přidat k müsli či kaši. Recept je vhodný též pro vegetariánské stravování. 🙂

 

  • Doba přípravy: 10 minut
Recept na banánový krém

Ingredience

  • 2 zralé banány
  • 2 žloutky
  • 80 g másla
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 100 g krupicového cukru

43b8a25877354a54cede1ee734bc3b89_view_l

Postup

1

Banány rozmačkejte pomocí vidličky a dejte prozatím stranou.

2

Na mírném ohni v rendlíku rozpusťte máslo, přilijte citrónovou šťávu, přisypte cukr a nechte jej rozpustit. přidejte rozmačkané banány a přiveďte k varu.

3

Do misky se žloutky přidejte lžíce horké banánové směsi, rychle prošlehejte a nalijte vše zpět do rendlíku. Za stálého míchání vařte na mírném ohni přibližně 2 minuty nebo do zhoustnutí.

4

Poté směs nalijte do mixéru a mixujte dohladka. Nechte vychladnout, nalijte do dobře uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici až tři týdny.

Mohlo by vás zajímat:
banán banány bezlepkové máslo pomazánka rychlé recepty sladké recepty vegetariánské

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře