Postup

Začněte s náplní:
- Smíchejte mléko s kukuřičným škrobem a promíchejte metličkou. Dále přidejte med a cukr a za stálého míchání zahřejte na mírném ohni. Doveďte směs k varu, aby začala houstnout a ingredience se spojily (povařte cca 2 min.)
- Vše přelijte do misky, zakryjte fólií a nechte odpočinout v chladu.
Upečte piškot:
3. Předehřejte troubu na 180˚C, vymažte plech máslem a poté vyložte pečícím papírem. Je důležité, aby mezi plechem a papírem nebyly žádné bubliny.
4. Do misky nebo robotu dejte cukr, vejce, prášek ze zeleného čaje a med. Vše ušlehejte tak, aby se obsah misky ztrojnásobil. Krém bude krásně zelené barvy, hustý a nadýchaný (šlehání trvá přibližně 10 minut).
5. Mouku si prosejte a jemně přimíchejte do krému.
6. Vše přelijte na plech vyložený papírem a pečte 8 – 10 minut. Těsto začne mírně stoupat, zlátnout a krásně vonět. Poté vytáhněte a nechte vychladnout.
Přidejte do náplně šlehačku:
7. Šlehačku vyšlehejte, aby byla krásně hustá.
8. Krém vytáhněte z ledničky a promíchejte. Můžete také přidat kapku vanilkového extraktu pro vůni.
9. Smíchejte jemně krém se šlehačkou.
Vše spojte do rolády:
10. Krém naneste na upečený piškot a zarolujte pomocí papíru. Nechte 2 hodiny ztuhnout v ledničce a můžete podávat.
Videorecept
Matcha Green Tea Swiss Roll
Zveřejnil(a) Tasty dne 21. leden 2016