Domácí sojanéza

Ani vegani si nemusí odpustit pořádnou majonézu/sojanézu. Tento můj recept je sice oproti různým tofunézám z obchodů poněkud tučnější, občas je to ale nenahraditelné, protože tuk nese chuť. Tuto sojanézu vyrobíte snadno za pár minut doma pomocí tyčového mixéru a od originálu je opravdu nerozeznatelná.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 60 ml sójového mléka neslazeného
  • 150–200 ml řepkového oleje
  • 1–2 lžičky hořčice
  • lžička černé soli
  • lžička kurkumy
  • dle chuti pepř

Postup

1

Do vyšší mixovací nádoby nalijeme sójové mléko, připravíme si tyčový mixér a při mixování postupně přiléváme řepkový olej, dokud nezačne směs houstnout.

2

Dochutíme dle chuti hořčicí a pepřem. Osolíme černou solí, která sojanéze dodá vajíčkovou chuť, dobarvíme kurkumou.

Poznámka

TIP: Pokud chcete tatarku, stačí přidat na jemno nakrájenou cibulku a nastrouhanou kyselou okurku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečený třívrstvý dort s čokoládou, smetanou a arašídovým máslem

Bleskový sendvič z jedné pánve

Vegetariánské zelené kari

Čokoládové cizrnové kuličky bez pečení

Bramborové karbanátky se šťavnatým tuňákem a kukuřicí

Rychlý třívrstvý Baileys dezert s čokoládou a sušenkami

Snadná křehká oříšková kolečka s čokoládovou polevou

Fitness skořicový mugcake za 5 minut

Mrkvánky

Domácí melounová zmrzlina s kokosovým mlékem a vanilkou

Špenátová roláda plněná sýrem, šunkou a tvarohem

Veganské cupcakes s čokoládovým krémem ze silken tofu