Ovocná bublanina (včetně bezlepkové varianty)

Z mrazáku jsem vytáhla poslední zásoby josty, která má nakyslou chuť a ta právě bublanině dodá lahodnou šťavnatou chuť. Jestli jostu nemáte, vůbec nevadí můžete přidat jakékoliv jiné ovoce, které chutná právě vám. Opět platí pravidlo, že mouku můžete použít jakoukoliv chcete.

Veronika Grombířová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • ¾ hrnku třtinový cukr
  • 2 hrnky mouka (pro bezlepkovou variantu Schar nebo jakoukoliv jinou bezlepkovou)
  • 1 ČL soda
  • 230 ml 30% smetana
  • 3 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
  • 2 hrnky ovoce (podle chuti)

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

2

Vyšleháme bílky s cukrem.

3

Vyšleháme žloutky s cukrem na bílý krém.

4

Smícháme bílky se žloutky a důkladně promícháme.

5

Přidáme prosátou mouku se sodou.

6

Do směsi nalijeme smetanu a opět důkladně promícháme.

7

Směs nalijeme na plech a rozložíme na ni ovoce podle vlastního výběru, já zvolila jostu.

8

Pečeme cca 25 minut. Těsto pro jistotu zkontrolujeme klasickým testem se špejlí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Měkký domácí chléb jako od babičky

Štíhlá celozrnná pizza

Krevetové krekry

Jáhlový salát s amarantem a pečenou zeleninou

Medová kuřecí křidélka s rýžovými nudlemi

Domácí rohlíky plněné uzeným sýrem

Pudinkové čokoládové sušenky plněné jemným krémem

Banánové muffiny s kakaovými boby

Smažené jarní závitky

Kakaovo – kokosové müsli tyčinky s konopným proteinem

Nepečený cheesecake se štědrou dávkou Baileys

Video: Pečené brambory nadívané rozteklým sýrem a ozdobené vajíčkem