Ovocná bublanina (včetně bezlepkové varianty)

Z mrazáku jsem vytáhla poslední zásoby josty, která má nakyslou chuť a ta právě bublanině dodá lahodnou šťavnatou chuť. Jestli jostu nemáte, vůbec nevadí můžete přidat jakékoliv jiné ovoce, které chutná právě vám. Opět platí pravidlo, že mouku můžete použít jakoukoliv chcete.

Veronika Grombířová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • ¾ hrnku třtinový cukr
  • 2 hrnky mouka (pro bezlepkovou variantu Schar nebo jakoukoliv jinou bezlepkovou)
  • 1 ČL soda
  • 230 ml 30% smetana
  • 3 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
  • 2 hrnky ovoce (podle chuti)

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

2

Vyšleháme bílky s cukrem.

3

Vyšleháme žloutky s cukrem na bílý krém.

4

Smícháme bílky se žloutky a důkladně promícháme.

5

Přidáme prosátou mouku se sodou.

6

Do směsi nalijeme smetanu a opět důkladně promícháme.

7

Směs nalijeme na plech a rozložíme na ni ovoce podle vlastního výběru, já zvolila jostu.

8

Pečeme cca 25 minut. Těsto pro jistotu zkontrolujeme klasickým testem se špejlí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fitness fazolové brownies bez mouky, s kokosem a datlemi

Smažený tempeh v marinádě s jasmínovou rýží

Pečená švestková povidla (paleo)

Cuketové lasagne s hovězím masem a parmezánem

Video: Dvoubarevný palačinkový dort se šlehačkou

Podzimní dýňové muffiny s krémovým sýrem a skořicovou drobenkou

7 receptů s kuřecím masem

Nepečené banánovo – ananasové řezy se šlehačkou a vlašskými ořechy

Teplý zeleninový salát

Zapékaný květák s křupavou sýrovou gratinou na povrchu

Skovstné domácí pagáče s medvědím česnekem

Ostružinový pohár alla tiramisu