Ovocná bublanina (včetně bezlepkové varianty)
Z mrazáku jsem vytáhla poslední zásoby josty, která má nakyslou chuť a ta právě bublanině dodá lahodnou šťavnatou chuť. Jestli jostu nemáte, vůbec nevadí můžete přidat jakékoliv jiné ovoce, které chutná právě vám. Opět platí pravidlo, že mouku můžete použít jakoukoliv chcete.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- ¾ hrnku třtinový cukr
- 2 hrnky mouka (pro bezlepkovou variantu Schar nebo jakoukoliv jinou bezlepkovou)
- 1 ČL soda
- 230 ml 30% smetana
- 3 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
- 2 hrnky ovoce (podle chuti)
Postup
1
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
2
Vyšleháme bílky s cukrem.
3
Vyšleháme žloutky s cukrem na bílý krém.
4
Smícháme bílky se žloutky a důkladně promícháme.
5
Přidáme prosátou mouku se sodou.
6
Do směsi nalijeme smetanu a opět důkladně promícháme.
7
Směs nalijeme na plech a rozložíme na ni ovoce podle vlastního výběru, já zvolila jostu.
8
Pečeme cca 25 minut. Těsto pro jistotu zkontrolujeme klasickým testem se špejlí.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}