Ovocná bublanina (včetně bezlepkové varianty)

Z mrazáku jsem vytáhla poslední zásoby josty, která má nakyslou chuť a ta právě bublanině dodá lahodnou šťavnatou chuť. Jestli jostu nemáte, vůbec nevadí můžete přidat jakékoliv jiné ovoce, které chutná právě vám. Opět platí pravidlo, že mouku můžete použít jakoukoliv chcete.

Veronika Grombířová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • ¾ hrnku třtinový cukr
  • 2 hrnky mouka (pro bezlepkovou variantu Schar nebo jakoukoliv jinou bezlepkovou)
  • 1 ČL soda
  • 230 ml 30% smetana
  • 3 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
  • 2 hrnky ovoce (podle chuti)

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

2

Vyšleháme bílky s cukrem.

3

Vyšleháme žloutky s cukrem na bílý krém.

4

Smícháme bílky se žloutky a důkladně promícháme.

5

Přidáme prosátou mouku se sodou.

6

Do směsi nalijeme smetanu a opět důkladně promícháme.

7

Směs nalijeme na plech a rozložíme na ni ovoce podle vlastního výběru, já zvolila jostu.

8

Pečeme cca 25 minut. Těsto pro jistotu zkontrolujeme klasickým testem se špejlí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mandlovo – špaldová galetka s broskvemi (galette)

Malinové větrníky z listového těsta s citrónovým krémem

Tvarohový koláč z ovesných vloček, kokosu s goji

Domácí gumoví medvídci – málo kalorií, žádný přidaný cukr a zcela přírodní

Zdravé kakaovo-ořechové kostky – lepší jak čokoláda

Vepřové maso s brokolicí a rýžové nudle

Domácí mléčná rýže s rozinkami a vanilkou

Grilované květákové placky s parmezánem a cheddarem

Smažené kuře

Ovesné sušenky

Domácí pomerančová zmrzlina bez rafinovaného cukru

Jednoduchý tvarohový dortík s ovocem