Sekaná s pivní marinádou

Pavla M.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Sekaná:

  • 150g slaniny
  • 2 najemno nakrájené cibule
  • 500g mletého vepřového masa
  • 500g mletého hovězího masa
  • 2 starší rohlíky
  • 100ml mléka
  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžíce majoránky
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř

Marináda na potírání:

  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžíce světlého piva
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky sladké červené papriky

Další ingredience:

  • 4 vejce

Postup

1

Cibulku a slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu opečeme na pánvi a necháme trochu pustit tuk. Přidáme cibulku a necháme opékat. Slanina ani cibulka se nám nesmí opéct tak, aby měli kůrku, jinak nebudou v sekané dobré. Odstavíme a necháme vychladnout.

2

Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme je mlékem a necháme do rohlíků nasáknout. Poté vymačkáme.

3

Do mísy vložíme mleté masa a přidáme vymačkané rohlíky. Maso začneme rukama míchat a přidávat další ingredience, slaninu s cibulkou, prolisovaný česnek, sůl a pepř dle vlastní chuti, majoránku, hořčici. Pokud je směs moc mazlavá, přidáme trochu strouhanky.

4

Když maso drží pohromadě přendáme ho na vál a rukama dále zpracováváme. Než ho dáme do pekáče, párkrát s ním uhodíme o vál, abychom z těsta vyhnali vzduch.

5

Maso vytvarujeme do tvaru šišky. Pokud máte rádi v sekané vejce, uvařte 4 vejce na tvrdo. Do šišky masa hřbet ruky uděláme "kanálek", kam vložíme vejce a zahrneme je masem, aby byla zcela schovaná. Maso uhlaďte rukama namočenými ve studené vodě.

6

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si marinádu. V hrnečku smícháme všechny ingredience na marinádu a dobře rozmícháme. Než dáme sekanou do trouby, potřeme ji marinádou a podlijeme trochou vody. Pekáč si můžeme vyložit pečícím papírem, lépe se pak myje :-).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduchý karamelový dezert s božskou chutí

Pečená šunka s medovou marinádou

Čokoládový fondant

Kaše z hokkaida, papriky a tofu se smaženou cuketou

Teplý brokolicovy salát

Nepečené vánoční kokosové kuličky plněné čokoládou za 30 minut

Podzimní dort s hruškovo-jablečným rozvarem

10 nejlepších receptů na vánoční cukroví

Osvěžující citronový koláč se sněhovými pusinkami

Restované tofu s nudlemi, zeleninou a shiitake houbami

Mléčný koláč – tradiční jihoafrický dezert

Likér z ledových kaštanů