Bramborové růže

Jednoduché, ale zajímavé občerstvení pro hosty – bramborové růže. Čím tenčí budete mít plátky, tím lépe se růže budou tvarovat a tím křupavější růžičky budou. 🙂

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup:

  1. Brambory pokrájejte na tenké plátky, můžete propláchnout studenou vodou a osušit.
  2. Postupně na sebe skládejte jednotlivé plátky a nakonec spíchněte párátkem.
  3. Smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Odkládejte na papírové ubrousky.
Bramborové růže

Snazší a zdravější varianta

Plátky brambor rozložte přes sebe do řady, zamotejte a vložte do formy na muffiny. Pečte na 180°C dokřupava. Takto vytvořené růže budou větší, jsou tudíž vhodné i jako netradiční příloha.

Bramborové růže

Ingredience

  • Brambory
  • Olej
  • Párátka
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňové lívanečky se zakysanou smetanou, javorovým sirupem a ořechy

Dýňové tortilly s květákovo špenátovým pyré a fazolemi

Pastýřský koláč (shepherd´s pie)

Mix gratinované zeleniny

Křupavé cukety zapečené s parmezánem

Tvarohová bábovka

Sladké velikonoční copánky z kynutého těsta

Letní okurkovo-melounové smoothie s mátou

Jemná polévka s kuřecím masem a zeleninovými nudličkami

Karbanátky z trouby

Kurkumou barvená vejce s jogurtovou náplní a pažitkou

Video: Čokoládová jahodová srdíčka pouze ze 3 ingrediencí