Bramborové růže

Jednoduché, ale zajímavé občerstvení pro hosty – bramborové růže. Čím tenčí budete mít plátky, tím lépe se růže budou tvarovat a tím křupavější růžičky budou. 🙂

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup:

  1. Brambory pokrájejte na tenké plátky, můžete propláchnout studenou vodou a osušit.
  2. Postupně na sebe skládejte jednotlivé plátky a nakonec spíchněte párátkem.
  3. Smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Odkládejte na papírové ubrousky.

Snazší a zdravější varianta

Plátky brambor rozložte přes sebe do řady, zamotejte a vložte do formy na muffiny. Pečte na 180°C dokřupava. Takto vytvořené růže budou větší, jsou tudíž vhodné i jako netradiční příloha.

Ingredience

  • Brambory
  • Olej
  • Párátka
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Palačinkový red velvet dort s kokosovým krémem

Losos so slnečnicovými semiač. a s paradajkovým pyré

Video: Domácí indická kuřecí Tikka Masala

Mrkvové šátečky s povidly

Rajčatová chlebová polévka (pappa al pomodoro)

Ovesné tartaletky s rebarborou – bez mouky

Tymiánové brambory pečené s řepou a mrkví

Vánoční mandlové koláčky s čokoládovým krémem

Božské čokoládové řezy s banány, nejen pro sportovce

Video: Obří, sýrem plněný burger Wellington – perfektní párty pohoštění

Tymiánové výpečky s dušenou cuketou

Rybí placičky v sezamu