Kuřecí játrová paštika

Lahodná jemná máslová paštika, které nebudete mít nikdy dost.

Modemalist

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g másla
  • 1 cibule
  • špetka provensálského koření
  • špetka tymiánu
  • špetka majoránky
  • 500 g kuřecích jater
  • 2 ČL smetany ke šlehání
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup

1

Z kostky másla odkrojte cca centimetrový kousek, který nechte rozpustit na hlubší pánvi.

2

Přidejte cibuli nakrájenou na malé kousky. Okořeňte (nesolte) a opečte cibuli dozlatova.

3

Přidejte očištěná játra a zprudka je osmažte tak, aby nebyla syrová, ale uvnitř zůstala trochu růžová.

4

Směs dejte do mixéru a opatrně rozmixujte.

5

Poté přidejte smetanu ke šlehání a postupně přidávejte kousky másla a mixujte dojemna.

6

Nakonec přidejte dle chuti špetku soli a pepře, a naposled promixujte.

7

Plňte do malých sklenic a dejte chladit minimálně na 2 hodiny do lednice.

8

Dle chuti můžete do paštiky přidat například oříšky nebo brusinky. Dobré je také paštiku zalít trochou másla nebo sádla, vydrží tak déle.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kornoutky s malinovým krémem

Domácí křupavé bagety s dýňovými a slunečnicovými semínky

Hrušky dušené v červeném víně se skořicí, hřebíčkem a badyánem

Podzimní jablečný koláč se skořicí

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Nepečené kakaovo – ořechové sušenky s kokosovým krémem

Gratinovaný patizon

Kuřecí s pomerančem, chilli, limetou a kokos jogurtem

Lentilkové cookies

Houbový guláš od Červeného rendlíku

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Křehké pastinákové hranolky s křenovým dipem

Krémová cibulová pomazánka s česnekem a špetkou chilli

Ovesná kaše s borůvkami, banánem a nektarinkou