Kuřecí játrová paštika
Lahodná jemná máslová paštika, které nebudete mít nikdy dost.

Ingredience na 10 porcí
- 250 g másla
- 1 cibule
- špetka provensálského koření
- špetka tymiánu
- špetka majoránky
- 500 g kuřecích jater
- 2 ČL smetany ke šlehání
- špetka soli
- špetka pepře
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Z kostky másla odkrojte cca centimetrový kousek, který nechte rozpustit na hlubší pánvi.
Přidejte cibuli nakrájenou na malé kousky. Okořeňte (nesolte) a opečte cibuli dozlatova.
Přidejte očištěná játra a zprudka je osmažte tak, aby nebyla syrová, ale uvnitř zůstala trochu růžová.
Směs dejte do mixéru a opatrně rozmixujte.
Poté přidejte smetanu ke šlehání a postupně přidávejte kousky másla a mixujte dojemna.
Nakonec přidejte dle chuti špetku soli a pepře, a naposled promixujte.
Plňte do malých sklenic a dejte chladit minimálně na 2 hodiny do lednice.
Dle chuti můžete do paštiky přidat například oříšky nebo brusinky. Dobré je také paštiku zalít trochou másla nebo sádla, vydrží tak déle.
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře