Sýrovo-brokolicové penne

Vynikající zapečené těstoviny na italský způsob. Jsou lehké a nezatíží organismus.

Snadné a rychlé

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g těstovin penne
  • 450 g brokolice
  • 3 vejce
  • 200 ml smetany
  • 2/3 hrnečku nahrubo strouhaného čedaru (kolem 150 gramů)
  • 1/2 hrnečku strouhanky (kolem 115 gramů)
  • 1 hrneček najemno strouhaného parmazánu (kolem 225 gramů)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce strouhané citrónové kůry
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Postup

1

Uvařte těstoviny v osolené vodě. Pět minut před slitím přidejte do hrnce i růžičky brokolice. Slijte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

2

Připravte si velkou mísu a vymažte ji olejem, předehřejte troubu na 220 stupňů.

3

Rozšlehejte vejce a přidejte je spolu s penne, brokolicí, smetanou, mlékem a čedarem do mísy. Promíchejte.

4

V jiné míse smíchejte strouhanku, parmazán, citrónovou kůru, prolisovaný česnek a petrželku.

5

Posypejte směsí ze strouhanky penne s brokolicí. Dejte péct přibližně na 40 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Placičky z králíka a červené řepy s dušenou mrkví

Rychlé těstoviny s chřestem

Snadný nepečený karamelový dort ze sušenek Lotus

Meringue kisses – sněhové pusinky

Hlívový kuba – láska na první ochutnání

Chili con carne

Domácí dýňový koláč se skořicí a pomerančovou kůrou

Domácí pomerančový sirup ze 4 ingrediencí

Svatomartinská husa, bramborový knedlík a jablkové zelí

Křupavé zelné placičky

Vepřové na houbách

Nadýchaná roláda s vanilkovým krémem a bílou čokoládou