Lososové sashimi s koriandrem, avokádem a wasabi majonésou

Luxusní pohoštění, které nevyžaduje žádné vaření. Pouze smícháte pár ingrediancí a máte hotovo, takže vhodné pro začátečníky či ty, co sice chtějí zapůsobit či je honí mlsná, ale rozhodně se jim nechce nic složitého připravovat. Naprosto klíčový je úplně čerstvý a kvalitní lososový filet. Kombinace sojovka-koriandr-zázvor-sezamový olej je nepřekonatelná. Prostě je to dobrota, kterou máte hned. Nemusím ani zmiňovat, že se jedná samozřejmě o bezlepkový recept, tentokrát ze série přirozeně bezlepkový. Takže hurá na lososa!

Vylizany Talir

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500g filet z lososa v sushi kvalitě
  • 5cm kousek čerstvého zázvoru
  • hrst čerstvého koriandru
  • 6 lžic kvalitní sójové omáčky (Kikkoman)
  • 5 lžic sezamového oleje
  • šťáva z 1 limetky plus skrojky na podávání
  • 1 zralé avokádo
  • 4 lžíce (ideálně domácí) majonézy
  • špička lžičky wasabi prášku či dle chuti
  • případně:
  • 2 lžíce černého sezamu
  • chilli paprička

Postup

1

Z lososa stáhneme kůži a odstraníme případné zbylé kůstky (beru si na to pinzetu) a nakrájíme ho na kostky o velikosti o něco menší než 1cm.

2

Dáme do mísy a přidáme sójovou omáčku, sezamový olej, limetkovou šťávu a jemně nakrájený zázvor. Pořádně vše promícháme a přendáme do zip-lock pytlíku (nebo normálního pytlíku, na kterém uděláme pevný uzel). Dáme do lednice a necháme tak hodinku marinovat.

3

Po hodině lososa vyndáme a přidáme nasekaný čerstvý koriandr (případně chilli papričku a černý sezam, chcete-li). Ochutnáme, a případně přidáme sójovou omáčku, sezamový olej či limetku.
Trošku po trošce vmícháme malou metličkou wasabi prášek do majonézy.

4

Avokádo rozkrojíme, do pecky zasekneme nůž a vyndáme ji. Oloupeme ho a nakrájíme na tenké plátky (případně na stejně velké kostky a vmícháme ho k rybě a pak servírujeme na lžičkách jako canapé).

5

Servírujeme s avokádem, wasabi majonézou a skrojkem limetky po straně.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládový dortík s tekutým středem

To pravé osvěžení – studená polévka gazpacho

Kuřecí prsa s teriyaki omáčkou, rýží a zeleninou

Dokonalý čokoládový krém na cupcaky, do zákusků i dortů

Caldo verde

Dušičky – Rohlíkové pečivo s povidly

Čokoládový dort s višněmi

Kiwi limonáda

Kokosový cheescake s bílou čokoládou

Poctivá květáková polévka, která skutečně zasytí

Křupavé kuře s polentou a salátem

Pizza vegana