
Z lososa stáhneme kůži a odstraníme případné zbylé kůstky (beru si na to pinzetu) a nakrájíme ho na kostky o velikosti o něco menší než 1cm.
Dáme do mísy a přidáme sójovou omáčku, sezamový olej, limetkovou šťávu a jemně nakrájený zázvor. Pořádně vše promícháme a přendáme do zip-lock pytlíku (nebo normálního pytlíku, na kterém uděláme pevný uzel). Dáme do lednice a necháme tak hodinku marinovat.
Po hodině lososa vyndáme a přidáme nasekaný čerstvý koriandr (případně chilli papričku a černý sezam, chcete-li). Ochutnáme, a případně přidáme sójovou omáčku, sezamový olej či limetku.
Trošku po trošce vmícháme malou metličkou wasabi prášek do majonézy.
Avokádo rozkrojíme, do pecky zasekneme nůž a vyndáme ji. Oloupeme ho a nakrájíme na tenké plátky (případně na stejně velké kostky a vmícháme ho k rybě a pak servírujeme na lžičkách jako canapé).
Servírujeme s avokádem, wasabi majonézou a skrojkem limetky po straně.