Domácí medové karamely s máslovým nádechem

Máslové karamely, které nezaberou příliš času ani neušpiní horu nádobí. Domácí bonbonky pro děti, originální dárek či netradiční cukroví? S těmito karamelkami máte nepřeberné množství možností.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 g krupicového cukru
  • 120 g medu
  • 120 g másla
  • 250 ml smetany ke šlehání

Postup

1

V rendlíku smíchejte med s cukrem. Na mírnem ohni přiveďte cukr k varu a bez míchání nechte bublat přibližně 7 až 10 minut, dokud směs nebude mít tmavě rezavou barvu.

2

Poté přidejte máslo, nechte rozpustit a rendlík odstavte z plotny. V jiném rendlíku ohřejte smetanu a horkou ji pomalu vlijte do karamelové směsi. Promíchejte, vraťte na plotnu a vařte do zhoustnutí.

3

Kápněte trochu směsi na talířek a pokud rychle zhoustne, máte ideální konzistenci.

4

Do plechu s vyššími okraji dejte po celém povrchu pečící papír a vlijte karamelovou směs. Uhlaďte do rovna a nechte kompletně vychladnout.

5

Nakrájejte karamel na čtverečky a můžete jíst jen tak, či zabalit do celofánu a darovat někomu blízkému.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Makové rezy s jahodovou penou

Video: Francouzské toastové rolky se smetanovým sýrem a skořicovými jablíčky

Křupavé cibulové kroužky s chilli omáčkou a slaninou

Zapečená šunka se špenátem

Letní čokoládový dort s vůní bazalky

Smoothie s lesním ovocem

Vláčné dýňové cupcakes s čokoládovým mascarpone

Pečené cuketové lasagne s mletým hovězím, rajčatovou směsí a parmazánem

Jemné linecké vánoční cukroví

Perníkové cupcakes s krémem z mascarpone

Originální jednoduchý dezert – jablečné hranolky s karamelovým dipem

Zakroucené listové tyčinky se dvěma druhy sýru a tymiánem do 30 minut