Cheesecake s čokoládovou polevou pro milovníky karamelu
Cheesecake, který je trochu jiný než ostatní dorty. Kromě klasické smetanové náplně v něm najdete i poctivou karamelovou vrstvu, která se schovává pod lahodnou čokoládovou polevou.

Ingredience
Korpus
- 45 čokoládových sušenek, rozmixované na drť (např. sušenky Oreo)
- 7 lžic másla, rozpuštěné a vychladlé
Cheesecake náplň
- 670 g smetanového sýra (např. žervé)
- 1 hrnek hnědého cukru
- 3 vejce
- 3/4 hrnku smetany ke šlehání
Karamelová vrstva
- 200 g karamelek
- 1 a 1/2 lžíce smetany
Čokoládová poleva
- 1 hrnek kousků středně sladké čokolády (podle chuti použijte hořkou, mléčnou nebo jejich kombinaci)
- 225 g smetany ke šlehání
Postup
Vymažte tukem formu na dort (průměr asi 23 cm). Prohněťte drcené sušenky s vychladlým máslem.
Hmotu udusejte ke dnu a na boky formy a dejte do lednice ztuhnout.
Dejte předehřát troubu na 150 °C. Smíchejte v mixeru smetanový sýr s jedním hrnkem hnědého cukru. Přidejte po jednom vejce a mixujte dohladka.
Přidejte 3/4 hrnku smetany ke šlehání a znovu promixujte. Nalijte tuto smetanovou směs na korpus a rovnoměrně rozetřete.
Pečte v předehřáté troubě 70 – 80 minut. Vypněte troubu a nechte pootevřené dvířka trouby. Nechte cheesecake takto ležet 30 minut.
Vyndejte z trouby a nechte na mřížce vychladnout dalších 30 minut.
Dejte ztuhnout do lednice na několik hodin.
Dejte do misky karamelky a smetanu a nechte rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
Nalijte na cheesecake, rovnoměrně rozetřete stěrkou a dejte zchladit do lednice.
V misce smíchejte čokoládu a smetanu. Dejte rozpustit ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě.
Nechte 10 minut vychladnout a nalijte na karamelovou vrstvu. Znovu dejte do lednice, dokud vše není ztuhlé.
Před podáváním opatrně odřízněte boky dortu od formy.
Mohlo by vás zajímat:
cheesecake čokoláda dort karamel karamelky smetana smetanový sýr sušenky Dezerty Dorty
Zdroj: hugsandcookiesxoxo.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře