Briam – zelenina pečená na grécky spósob

Michaela Samant

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • Paradajky
  • baklazan
  • cuketa
  • zemiaky
  • cervena cibula
  • cesnak
  • sol
  • oregano
  • petrzlenova vnat
  • olivovy olej

Postup

1

Zeleninu ocistime a nakrajame na kolieska a na platky. Pekac potrieme olejom a ulozime ako prve paradajky. Potom vrstva baklazanu a cukety, zemiaky, osolime. Nakoniec cibula a cesnak, ochutime oreganom, pokvapkame olejom a posypeme nasekanou petrzlenovou vnatou (ja som pouzila susene bylinky, ak mate moznost pouzit cerstve, bude to lepsia volba).

2

Ruru predohrejeme na 200st. Pekac poriadne natesno zakryjeme alobalom a zeleninu pecieme 1 hodinu zakrytu. Potom alobal odstranime a zeleninu dopecieme dalsiu pol hodinu. Cas si strazte, kazda rura pecie inak.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zemiakové noky so šampiónovou omáčkou

Dýňový cheesecake se sušenkovým základem, čokoládou a karamelem

Dýňová káva s kořením

10 poctivých polev na dorty, košíčky a muffiny

Segedýnská cizrna

Baklažánová bharta s jogurtom

Focaccia s olivami a tymiánem

Vánoční kakaová kolečka s mátou obalená v čokoládové polevě

Bezlepkový mrkvový chléb

Restované tofu s nudlemi, zeleninou a shiitake houbami

Moučník s ovesnými vločkami

Domácí housky z kynutého těsta