Bulgur s grilovaným lilkem a paprikou

Bulgur s grilovaným lilkem a paprikou

Ingredience na 2 porce

  • šálek bulguru
  • 2 lžičky rajského protlaku
  • 2–3 ks sušených rajčat 
  • 2 malé lilky (baby lilky) 
  • žlutá/červená paprika
  • 2 lžičky olivového oleje
  • sůl 
  • čerstvá bazalka

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Lilky nakrájejte na kolečka, osolte a nechte pustit vodu. Pak je kuchyňskou papírovou utěrkou vysušte.

2

Dejte vařit bulgur. Na jeden šálek bulguru budete potřebovat 2 šálky osolené vody. Vařte, dokud se tekutina nevstřebá. (Pro jistotu zkontrolujte návod na vašem sáčku/krabičce od bulguru – různé druhy se mohou lišit v přípravě.)

3

Sušená rajčata nakrájejte nadrobno. Pokud máte k dispozici nějakou šikovnou mašinku, která by vám z nich udělala pastu, tím lépe.

4

Rozpalte grilovací pánev (nebo gril, pokud právě grilujete, nebo troubu s grilem – podle vašich možností), lehce ji potřete olejem a dejte na ni ogrilovat lilky a papriku překrojenou na čtvrtiny. Papriku po ogrilování nakrájejte na tenčí proužky.

5

Smíchejte uvařený bulgur s rajčatovým protlakem, sušenými rajčaty (popř. pastou z nich) a lilkem. Dochuťte solí. Podávejte a ozdobte paprikou a čerstvou bazalkou.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře