Lilky nakrájejte na kolečka, osolte a nechte pustit vodu. Pak je kuchyňskou papírovou utěrkou vysušte.
Dejte vařit bulgur. Na jeden šálek bulguru budete potřebovat 2 šálky osolené vody. Vařte, dokud se tekutina nevstřebá. (Pro jistotu zkontrolujte návod na vašem sáčku/krabičce od bulguru – různé druhy se mohou lišit v přípravě.)
Sušená rajčata nakrájejte nadrobno. Pokud máte k dispozici nějakou šikovnou mašinku, která by vám z nich udělala pastu, tím lépe.
Rozpalte grilovací pánev (nebo gril, pokud právě grilujete, nebo troubu s grilem – podle vašich možností), lehce ji potřete olejem a dejte na ni ogrilovat lilky a papriku překrojenou na čtvrtiny. Papriku po ogrilování nakrájejte na tenčí proužky.
Smíchejte uvařený bulgur s rajčatovým protlakem, sušenými rajčaty (popř. pastou z nich) a lilkem. Dochuťte solí. Podávejte a ozdobte paprikou a čerstvou bazalkou.