Bulgur s grilovaným lilkem a paprikou

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • šálek bulguru
  • 2 lžičky rajského protlaku
  • 2–3 ks sušených rajčat
  • 2 malé lilky (baby lilky)
  • žlutá/červená paprika
  • 2 lžičky olivového oleje
  • sůl
  • čerstvá bazalka

Postup

1

Lilky nakrájejte na kolečka, osolte a nechte pustit vodu. Pak je kuchyňskou papírovou utěrkou vysušte.

2

Dejte vařit bulgur. Na jeden šálek bulguru budete potřebovat 2 šálky osolené vody. Vařte, dokud se tekutina nevstřebá. (Pro jistotu zkontrolujte návod na vašem sáčku/krabičce od bulguru – různé druhy se mohou lišit v přípravě.)

3

Sušená rajčata nakrájejte nadrobno. Pokud máte k dispozici nějakou šikovnou mašinku, která by vám z nich udělala pastu, tím lépe.

4

Rozpalte grilovací pánev (nebo gril, pokud právě grilujete, nebo troubu s grilem – podle vašich možností), lehce ji potřete olejem a dejte na ni ogrilovat lilky a papriku překrojenou na čtvrtiny. Papriku po ogrilování nakrájejte na tenčí proužky.

5

Smíchejte uvařený bulgur s rajčatovým protlakem, sušenými rajčaty (popř. pastou z nich) a lilkem. Dochuťte solí. Podávejte a ozdobte paprikou a čerstvou bazalkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Velikonoční nádivka po vegansku

Krůtí stehna na jalovci a bylinkách

Indický dhál

Pravá česká bramboračka

Sýrový dip s bylinkami a čabajkou k pečeným česnekovým bagetkám

Artyčok s krevetami

Video: Originální obří cheeseburger v listovém těstě

Citronová zmrzlina z lemon curd

Domácí fitness kapustové chipsy s olivovým olejem a solí

Video: Pečený květák ve stylu buffalo křidélek

Rýžové závitky s krevetami a zeleninou

Video: Zapečené kuřecí prsa s mozzarelou a rajčatovou omáčkou