Estonský kringel

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na těsto:

  • 15 g čerstvého droždí
  • 120 ml vlažného mléka
  • 2 ČL cukru
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • 30 g másla
  • 300 g hladké mouky

Na náplň:

  • 3 lžičky mleté skořice
  • 50 g másla
  • 5 lžic krupicového cukru

Postup

1

Droždí rozmačkáme v mléku se lžičkou cukru a necháme vzejít kvásek. Od něj pak přesypeme mouku a zbylé suroviny na těsto a vypracujeme těsto, které necháme asi 45 minut kynout na teplém místě.

2

Skořici, máslo a cukru dobře promícháme a připravíme si tak náplň na potírání.

3

Vykynuté těsto rozválíme na co nejtenší placku. Potřeme náplní a zabalíme. Vzniklou roládu podélně rozpůlíme. Obě části pak smotáme do věnce. Necháme ještě asi 15 minut kynout.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zdravé pizzy z quinoy

Video: Vláčný kynutý chlebíček plněný Nutellou

Jednoduché italské plněné papriky

10 Vánočních stromků, které můžete sníst

Trhané kuře s medovo – česnekovou omáčkou

Bezé roláda se šlehačkou

Kuřecí s pomerančem, chilli, limetou a kokos jogurtem

Jemný čokoládový dort s nadýchaným krémem a hoblinkami

Špagety s dýňovou omáčkou a zeleninou

Těstoviny s syrovo ořechovou omackou

Video: Neprůstřelné domácí skořicové rolky s vanilkovou polevou

Voňavý kořeněný sirup k přípravě svařeného vína či grogu