Bramborové válečky se švestkovým rozvarem

Švestky jsou kromě jablek ovocem podzimu, a proto přinášíme recept na tyto bramborové válečky se švestkovým rozvarem. Válečky jsou vyrobené z bramborového těsta, tak jako šulánky, ale se švestkovým přelivem dostávají nový rozměr. 🙂

Vendula

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Válečky

  • 500 g brambor
  • 150 g hrubé mouky (plus trochu na podsypání)
  • 1 vejce
  • sůl
  • strouhanka
  • máslo

Rozvar

  • 4 hrsti pokrájených švestek
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 1/2 lžičky skořice

Postup

1

Brambory uvařené ve slupce oloupejte, nastrouhejte a vysypte doprostřed válu.

2

Do brambor udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce, které lehce posolte, aby zůstalo žluté. Lehce osolte i brambory a přidejte mouku.

3

Vypracujte ze směsi hladké těsto. Vyválejte těsto do dlouhého válečku, který nakrájejte na menší.

4

Válečky uvařte ve vroucí vodě a po vyjmutí z vody je v míse přelijte rozpuštěným máslem nebo sádlem.

5

Rozvar připravte rozvařením švestek, do kterých nakonec přidejte skořici, cukr, rum a nechte ještě chvíli probublat.

6

Podávejte lehce posypané skořicí a s plátky mandlí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Celozrnné těstoviny s cherry rajčátky

Domácí chilli du pivert

Cizrnové placky se zeleninovou směsí

Penne alla crudaiola

Pečená kuřecí prsa plněná špenátem, krémovým sýrem a jarní cibulkou

Provensálské ratatouille

Video: Originální japonský burger z rýžového bochánku a smaženého kuřecího masa

Krevety se zeleným chřestem

Tataráček z červené čočky

Veganská dýňová polévka

Thajská pikantní polévka s krevetami – tom yum goong

Risotto alla parmigiana