fbpx

Bramborové válečky se švestkovým rozvarem

Švestky jsou kromě jablek ovocem podzimu, a proto přinášíme recept na tyto bramborové válečky se švestkovým rozvarem. Válečky jsou vyrobené z bramborového těsta, tak jako šulánky, ale se švestkovým přelivem dostávají nový rozměr. 🙂

skoricove_valecky_2-kopie

Ingredience

Válečky

  • 500 g brambor
  • 150 g hrubé mouky (plus trochu na podsypání)
  • 1 vejce
  • sůl
  • strouhanka
  • máslo

Rozvar

  • 4 hrsti pokrájených švestek
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 1/2 lžičky skořice

Postup

1

Brambory uvařené ve slupce oloupejte, nastrouhejte a vysypte doprostřed válu.

2

Do brambor udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce, které lehce posolte, aby zůstalo žluté. Lehce osolte i brambory a přidejte mouku.

3

Vypracujte ze směsi hladké těsto. Vyválejte těsto do dlouhého válečku, který nakrájejte na menší.

4

Válečky uvařte ve vroucí vodě a po vyjmutí z vody je v míse přelijte rozpuštěným máslem nebo sádlem.

5

Rozvar připravte rozvařením švestek, do kterých nakonec přidejte skořici, cukr, rum a nechte ještě chvíli probublat.

6

Podávejte lehce posypané skořicí a s plátky mandlí.

Mohlo by vás zajímat:
omáčka Brambory

Zdroj: www.varimesvendy.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře