Bramborové válečky se švestkovým rozvarem
Švestky jsou kromě jablek ovocem podzimu, a proto přinášíme recept na tyto bramborové válečky se švestkovým rozvarem. Válečky jsou vyrobené z bramborového těsta, tak jako šulánky, ale se švestkovým přelivem dostávají nový rozměr. 🙂

Ingredience
Válečky
- 500 g brambor
- 150 g hrubé mouky (plus trochu na podsypání)
- 1 vejce
- sůl
- strouhanka
- máslo
Rozvar
- 4 hrsti pokrájených švestek
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce rumu
- 1/2 lžičky skořice
Postup
Brambory uvařené ve slupce oloupejte, nastrouhejte a vysypte doprostřed válu.
Do brambor udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce, které lehce posolte, aby zůstalo žluté. Lehce osolte i brambory a přidejte mouku.
Vypracujte ze směsi hladké těsto. Vyválejte těsto do dlouhého válečku, který nakrájejte na menší.
Válečky uvařte ve vroucí vodě a po vyjmutí z vody je v míse přelijte rozpuštěným máslem nebo sádlem.
Rozvar připravte rozvařením švestek, do kterých nakonec přidejte skořici, cukr, rum a nechte ještě chvíli probublat.
Podávejte lehce posypané skořicí a s plátky mandlí.
Mohlo by vás zajímat:
omáčka Brambory
Zdroj: www.varimesvendy.cz
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře