Bulgur s marinovanými rajčaty a rukolou

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250g bulguru
  • 4 větší rajčata
  • 2 jarní cibulky
  • stroužek česneku
  • hrst bazalky (použila jsem červenou keříkovou)
  • hrst rukoly
  • hrubozrnná sůl
  • olivový olej
  • špetka tmavého cukru
  • parmazán

Postup

1

Nejprve si připravte marinádu na rajčata. V hmoždíři spolu s olivovým olejem rozmělněte bazalku, špetku hrubozrnné soli a česnek. Do takto připravené marinády dejte pokrájená rajčata – před krájením vodnaté středy se zrníčky odstraňte.

2

Bulgur zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody a vařte 10-15min dokud se voda nevyvaří. Pak odstavte a nechte ho chladnout do pokojové teploty.

3

Cibulku nakrájejte na drobná kolečka a nechte zesklovatět, po chvilce posypte cukrem, nechte zkaramelizovat, vše trvá 2-3 minuty. Vmíchejte do bulguru.
Jakmile se vám bude zdát, že má bulgur příjemnou teplotu, smíchejte ho s marinovanými rajčaty, rukolou a ozdobte parmazánem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Párty lasagnový dort, bez bešamelu ale se 3 druhy sýra

Předvánoční lehký koláč z tvarohu a vanilkového pudinku

Třešňová bublanina

Cuketový dort z ovesno-cuketových palačinek

Zapečené bramborové lupínky s tymiánem – perfektní příloha

Kesu mrkvove kari

Cizrna v cuketové omáčce

Super energetické smoothie s melounem a borůvkami

Hrušky zapékané s medem, máslem a tymiánem

Zapečená brokolice s černým kořenem

Zdravý makovo-jablečný koláč bez mouky

Tip na léto: Jemná ledová káva bez vaření