Bulgur s marinovanými rajčaty a rukolou

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250g bulguru
  • 4 větší rajčata
  • 2 jarní cibulky
  • stroužek česneku
  • hrst bazalky (použila jsem červenou keříkovou)
  • hrst rukoly
  • hrubozrnná sůl
  • olivový olej
  • špetka tmavého cukru
  • parmazán

Postup

1

Nejprve si připravte marinádu na rajčata. V hmoždíři spolu s olivovým olejem rozmělněte bazalku, špetku hrubozrnné soli a česnek. Do takto připravené marinády dejte pokrájená rajčata – před krájením vodnaté středy se zrníčky odstraňte.

2

Bulgur zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody a vařte 10-15min dokud se voda nevyvaří. Pak odstavte a nechte ho chladnout do pokojové teploty.

3

Cibulku nakrájejte na drobná kolečka a nechte zesklovatět, po chvilce posypte cukrem, nechte zkaramelizovat, vše trvá 2-3 minuty. Vmíchejte do bulguru.
Jakmile se vám bude zdát, že má bulgur příjemnou teplotu, smíchejte ho s marinovanými rajčaty, rukolou a ozdobte parmazánem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Black forest cake

Placičky z bílkové pěny

Velikonoční mazanec a pletenec

Smoothie bowl

Bůček dušený v kokosové vodě

Cottage koláčik z mikrovlnky za 5 minut

Chilli con carne s čokoládou

Jemný banánový dort s vanilkovým krémem

Vláčné banánové muffiny s ovesnými vločkami do 30 minut

Krtkův mini dort z mikrovlnky

Brie pečený s malinami, vlašskými ořechy a medovou zálivkou

Pečená kuřecí prsa s rajčaty, cizrnou a podávaná s kořeněným jogurtovým dipem