fbpx

Bulgur s marinovanými rajčaty a rukolou

Bulgur s marinovanými rajčaty a rukolou

Ingredience na 2 porce

 

  • 250g bulguru
  • 4 větší rajčata
  • 2 jarní cibulky
  • stroužek česneku
  • hrst bazalky (použila jsem červenou keříkovou)
  • hrst rukoly
  • hrubozrnná sůl
  • olivový olej
  • špetka tmavého cukru
  • parmazán

 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Nejprve si připravte marinádu na rajčata. V hmoždíři spolu s olivovým olejem rozmělněte bazalku, špetku hrubozrnné soli a česnek. Do takto připravené marinády dejte pokrájená rajčata – před krájením vodnaté středy se zrníčky odstraňte.

Bulgur s marinovanými rajčaty a rukolou
2

Bulgur zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody a vařte 10-15min dokud se voda nevyvaří. Pak odstavte a nechte ho chladnout do pokojové teploty.

Bulgur s marinovanými rajčaty a rukolou
3

Cibulku nakrájejte na drobná kolečka a nechte zesklovatět, po chvilce posypte cukrem, nechte zkaramelizovat, vše trvá 2-3 minuty. Vmíchejte do bulguru.
Jakmile se vám bude zdát, že má bulgur příjemnou teplotu, smíchejte ho s marinovanými rajčaty, rukolou a ozdobte parmazánem.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře