Jednoduché celozrnné bagetky

Už mě nebaví neustále pátrat po celozrnném pečivu. Je mnoho takového, které se svou tmavší barvou jako celozrnné tváří, ale dnes už asi všichni ví, jak to s tou barvou je. A tak jsem se odhodlala vyzkoušet celozrnné bagetky upéct. Jsou dobré a jednoduché, takže pečivo už asi moc kupovat nebudeme, zde totiž máme jistotu.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 120 g celozrnné špaldové mouky
  • 50 g žitné celozrnné mouky
  • půl lžičky soli
  • trošku kmínu
  • půl lžičky sušeného droždí
  • 2 lžičky slunečnicových semínek (nebo dle chuti)
  • 3/4 hrnku vlažné vody

Postup

1

Mouky prosejte do mísy, přidejte ostatní sypké ingredience a dobře promíchejte. Nakonec vlejte vodu (nelejte hned všechnu, ale podle potřeby, těsto by mělo být takové, aby se pak dalo vzít do rukou a zpracovat do baget) a zpracujte v celistvé těsto. To nechte přikryté utěrkou asi 3 hodiny kynout. Poté z něj vytvarujte 2 malé bagetky, které položte na plech s pečicím papírem a na povrchu mírně rozřízněte a potřete vodou.

2

Dejte do trouby rozehřáté na 220 stupňů a pečte cca 25 minut.

3

Po upečení vyjměte z trouby a nechte vychladnout mimo horký plech. Potřete čímkoli oblíbeným, nebo zblajzněte jen tak. Dobrou chuť.

4

Bagety lze upéct i velké.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mandlovo-hruškový štrůdl s levandulí

Fit pomazánka s řepou a křenem

Super pálivé kuře

Nejrychlejší a nejlahodnější karamelový krém

Krémová cibulačka

Fitness kinder řezy

Domácí majonéza bez vajec

Jahodová galetka s rebarborou a mátovým cukrem

Domácí jogurtová zmrzlina s višněmi

Čokoládový dort s tvarohovým krémem

Luxusní losos gravlax s hořčičnou omáčkou

Hrášková polévka s avokádem