Masové kuličky
Omáčka
Ingredience na omáčku pěkně promíchám a tvaruju kuličky o velikosti vlašských oříšků. Přetáhneme folií a dáme na půl hoďky do ledničky.
Mezitím si připravím omáčku. Na hlubokou pánev si dám rozehřát lžíci olivového oleje a osmahnu na něm cibulku spolu s česnekem. Asi po pěti minutách přidám pokrájená rajčata a bazalku. Nechám povařit asi 40 minut. Vydám bazalku, osolím, opepřím.
Mezitím, co se mi vaří omáčka, si na vedlejší pánvi pomalu opeču koule na trošce olivového oleje. Opatrně s teplotou, sýr se hodně rád chytá a připéká se.
Kuličky přihodím do hotové omáčky a nechám provařit dalších 15 minut.
Promíchám s těstovinami, nejlépe špagety nebo linguine nebo prostě nějakými dlouhými a posypu strouhaným parmezánem.
Pokud máte kyselejší rajčata nebo prostě radši sladší omáčku, přidejte k osmahnuté cibuli dvě lžíce třtinového cukru a nechte zkaramelizovat, omáčka má o dost lepší chuť ;).