Dýňový bulgur s quinoou a parmezánem

Nedávno mi táta povídá: „Ty jíš tu dýni snad každý den, myslíš, že to je dobrý?“ – "No jistě!“ povídám mu. „Co je sezónní, to je dobré.“ A ne snad?

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g bulguru
  • 60 g quinoy
  • 400 g dýně Hokkaido
  • 120 g cukety
  • 1 cibule (šalotka)
  • olivový olej
  • tymián
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 20 g parmezánu

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 ⁰C. Plech vyložte pečicím papírem.

2

Dýni nakrájejte na kostky, vložte do mísy a promíchejte s 1–2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Rozložte na plech a pečte doměkka. Bude to trvat asi 20 minut.

3

Bulgur propláchněte horkou vodou a se špetkou soli vařte v dostatečném množství vody. Uvařte také quinou.

4

Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Cuketu nakrájejte na slabší plátky a ty překrojte na čtvrtiny.

5

Na pánev nalijte trochu oleje a cibuli restujte dozlatova. Přidejte cuketu a opékejte se špetkou soli s trochou tymiánu do změknutí.

6

Dýni vložte do mísy a rozmačkejte. Přidejte bulgur a quinou a pořádně promíchejte. Můžete použít i šťouchadlo. Přimíchejte nastrouhaný parmezán.

7

Na talíř nandejte dýňový bulgur a navrch nasypte trochu cukety s cibulí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Červená čočka s kuřetem

Domácí ravioli plněné ricottou a špenátem

Křehký hruškový koláč s mandlemi

Matcha dort

Zeleninové jáhloto se sýrem

Lehký kuřecí salát s řeckým jogurtem, hrozny a ořechy

Mátový cheesecake s čokoládou

Závitky plněné mletým masem

Lokše plněné zelím a hlívou

Smažené kapsičky plněné mletým masem s cibulí a petrželkou

Banánové muffiny s oříšky

Úžasné mrkvové brownies bez mouky