Dýňový bulgur s quinoou a parmezánem
Nedávno mi táta povídá: „Ty jíš tu dýni snad každý den, myslíš, že to je dobrý?“ – "No jistě!“ povídám mu. „Co je sezónní, to je dobré.“ A ne snad?

Ingredience na 3 porce
- 150 g bulguru
- 60 g quinoy
- 400 g dýně Hokkaido
- 120 g cukety
- 1 cibule (šalotka)
- olivový olej
- tymián
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 20 g parmezánu
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Troubu předehřejte na 200 ⁰C. Plech vyložte pečicím papírem.
Dýni nakrájejte na kostky, vložte do mísy a promíchejte s 1–2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Rozložte na plech a pečte doměkka. Bude to trvat asi 20 minut.
Bulgur propláchněte horkou vodou a se špetkou soli vařte v dostatečném množství vody. Uvařte také quinou.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Cuketu nakrájejte na slabší plátky a ty překrojte na čtvrtiny.
Na pánev nalijte trochu oleje a cibuli restujte dozlatova. Přidejte cuketu a opékejte se špetkou soli s trochou tymiánu do změknutí.
Dýni vložte do mísy a rozmačkejte. Přidejte bulgur a quinou a pořádně promíchejte. Můžete použít i šťouchadlo. Přimíchejte nastrouhaný parmezán.
Na talíř nandejte dýňový bulgur a navrch nasypte trochu cukety s cibulí.
Mohlo by vás zajímat:
Dýně Fitness a zdravé Hlavní jídla Vegetariánské