Marinovaný tuňák se sushi rýží

Ryby moc nemusím...ale tohle je mňamka :-)

Marinovaný tuňák se sushi rýží

Ingredience na 2 porce

Marináda:

  • Sojová omáčka Kikkoman
  • lžička rýžového octa
  • lžička cukru
  • pár kapek sezamového oleje

 
Hlavní ingedience:

  • 200g sushi tuňáka
  • sushi rýže
  • baby římský salát
  • jarní cibulka

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Marinádu si připravíme ze sojové omáčky, lžičky cukru, lžičky rýžového octa a pár kapek sezamového oleje. Celého tuňáka vložíme do marinády a marinujeme asi hodinu.

2

Uvaříme si sushi rýži v osolené vodě.

3

Nakrájíme si na kousky římský salát. Jarní cibulku na kolečka.

4

Namarinovaného tuňáka vyndáme z marinády a z každé strany opečeme na pánvi asi 20-30 sekund. Tak aby uvnitř zůstal syrový (je vidět na fotce). Nakrájíme na tenké plátky.

5

Na talíř si nandáme porci sushi rýže, nasypeme na ni salát a jarní cibulku a poklademe plátky tuňáka. Zakapeme trochou zbylé marinády a pár kapkami sezamového oleje.
Dobrou chuť.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře