Mexický bulgur s avokádem
Doma jsem měla zrovna spoustu "zbytků" různé zeleniny, předvařené červené fazole a zralé avokádo, tak jsem se rozhodla udělat takovou mexickou bulgurovou směs. Jde o recept typu "trochu toho a trochu toho", takže nebudou uvedeny gramáže všech potravin, můžete si množství sami přizpůsobit :) Takové rychlé obědy z jednoho hrnce jsou prostě nejlepší!

Ingredience na 1 porce
Suroviny na 1 porci:
- 1 šálek bulguru
- 1/2 zralého avokáda
- trochu kukuřice (předvařené či z plechovky)
- trochu hrášku
- kousek červené papriky
- trocha předvařených červených fazolí
- několik fazolových lusků
- půl chilli papričky
- 1 cibule
- sůl
- kajenský pepř
- sušený koriandr
- olivový olej
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Na lžíci olivového oleje v hrnci jemně opečte nakrájenou cibuli. Přisypejte bulgur, veškerou zeleninu (je na Vás, zda použijete předvařenou, čerstvou, mraženou či z plechovky, já jsem dala mix všeho) a zalijte vařící vodou tak, aby měl nad sebou bulgur alespoň 2 centimetry vody.
Ochuťte solí, kajenským pepřem, nakrájenou chilli papričkou a koriandrem a vařte přibližně 15 minut. Všechna tekutina se do bulguru vsákne, takže ke konci míchejte, aby se Vám to nepřichytilo.

Mexickou bulgurovou směs nakonec ozdobte nakrájeným avokádem.
Mohlo by vás zajímat:
Luštěniny