fbpx

Mexický bulgur s avokádem

Doma jsem měla zrovna spoustu "zbytků" různé zeleniny, předvařené červené fazole a zralé avokádo, tak jsem se rozhodla udělat takovou mexickou bulgurovou směs. Jde o recept typu "trochu toho a trochu toho", takže nebudou uvedeny gramáže všech potravin, můžete si množství sami přizpůsobit :) Takové rychlé obědy z jednoho hrnce jsou prostě nejlepší!

Mexický bulgur s avokádem

Ingredience na 1 porce

Suroviny na 1 porci:

  • 1 šálek bulguru
  • 1/2 zralého avokáda
  • trochu kukuřice (předvařené či z plechovky)
  • trochu hrášku
  • kousek červené papriky
  • trocha předvařených červených fazolí
  • několik fazolových lusků
  • půl chilli papričky
  • 1 cibule
  • sůl
  • kajenský pepř
  • sušený koriandr
  • olivový olej

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Na lžíci olivového oleje v hrnci jemně opečte nakrájenou cibuli. Přisypejte bulgur, veškerou zeleninu (je na Vás, zda použijete předvařenou, čerstvou, mraženou či z plechovky, já jsem dala mix všeho) a zalijte vařící vodou tak, aby měl nad sebou bulgur alespoň 2 centimetry vody.

2

Ochuťte solí, kajenským pepřem, nakrájenou chilli papričkou a koriandrem a vařte přibližně 15 minut. Všechna tekutina se do bulguru vsákne, takže ke konci míchejte, aby se Vám to nepřichytilo.

Mexický bulgur s avokádem
3

Mexickou bulgurovou směs nakonec ozdobte nakrájeným avokádem.

Mohlo by vás zajímat:
Luštěniny

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře