fbpx

Zeleninový bulgur s tuňákem a olivami

Po rodinné oslavě mi zbyla trocha tuňáku a jelikož se mi nechtěla dělat pomazánka, tak jsem jej použila do směsi s bulgurem a ostatní zeleninou. Vyšlo z toho lehké hlavní jídlo či v případě studené varianty i možnost salátu. Jídlo je nenáročné na přípravu a v letním měsících lehké a tedy ideálním obědem či večeří.

Zeleninový bulgur s tuňákem a olivami

Ingredience na 2 porce

 

  • 130 g bulguru (nevařeného)
  • 2 jarní cibulky
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 2 hrsti cherry rajčátek
  • hrst bazalky
  • 200 g tuňáka v olivovém oleji
  • 2 lžíce černých oliv
  • sůl
  • pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Nejprve si uvaříme bulgur dle návodu na obalu tj., pořádně jej propláchneme horkou vodou a vaříme v osolené vroucí vodě (v poměru 1:2) cca 12-15 minut.

2

Poté jej necháme ještě cca 5 minut dojít pod pokličkou. Mezitím si připravíme papriky, které oloupeme škrabkou na brambory a vykrojíme semínka. Papriky nakrájíme na menší kostičky. Necháme vykapat tuňáka a nasekáme si jarní cibulky, bazalku černé olivy si nakrájíme na kolečka a cherry rajčátka na čtvrtky. Pak už jen smícháme všechny ingredience dohromady tj., bulgur smícháme s nakrájenou zeleninou, tuňákem a olivami. Osolíme, opepříme a zakápneme trochou oleje, ve kterém byl naložený tuňák. Na závěr posypeme nasekanou bazalkou.

3

Podávat můžeme teplé, ale i studené jako salát.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře