Chřestový flan s parmezánem

1001 Voyages Gourmands

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 svazek (500 g, cca 10 kousků) zeleného chřestu
  • 80 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 vejce
  • 40 g parmezánu v celku
  • sůl, pepř

Postup

1

Předehřejeme troubu na 180°C. Nakrájíme na drobné plátky cca 10 g parmezánu a zbytek nastrouháme.

2

Ve středním hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme. Chřest omyjeme a odkrojíme konce (cca 1 cm). Odkrojíme hlavičky a zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky a když se voda v hrnci začne vařit, vložíme do ní hlavičky chřestu na 2 minuty (trochu povařit, ale zároveň musí zůstat křupavé), poté je děrovanou naběračkou vyndáme a necháme okapat, odložíme stranou. Vložíme do hrnce pokrájené stonky chřestu a vaříme 8 minut, poté slijeme a necháme okapat.

3

Povařené stonky chřestu dáme do mísy spolu se smetanou a rozmixujeme do hladka. Přidáme kukuřičný škrob, dobře promícháme. Zakomponujeme vejce a nastrouhaný parmezán. Osolíme a opepříme dle chuti.

4

Hmotou naplníme 4 ramekiny (malé mističky, vhodné do trouby), dáme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut. Po vytažení z trouby flany posypeme plátky parmezánu a vložíme do každého 2 hlavičky chřestu. Podáváme ještě teplé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zdravé cuketové lasagně s voňavými bylinkami

Hrnkový moučník – bublanina

Podzimní roláda s karamelem a pařížskou šlehačkou

Valašské frgále

Houbový bulgur se seitanem

Hutný čokoládový dort s praženými arašídy, šlehačkou a Snickers tyčinkami

Cuketovo-masové rolky pečené v rajčatové omáčce

Nepečený dort s vanilkovým krémem, banány a arašídovým máslem

Pappardelle se smetanovou omáčkou z gorgonzoly

Bezlepkový jablečný štrůdl

Žitné bagetky

Zapečené česnekovo-houbové houstičky do 15 minut