fbpx

Kuřecí smetanový paprikáš s rajčaty

Snadná a rychlá večeře pro všední den. Křehké kousky kuřecích prsíček v paprikové omáčce. Doporučujeme podávat s těstovinami.

  • Čas přípravy: 5 minut
  • Čas vaření: 30 minut
  • Celková doba přípravy: 35 minut
recept na Kuřecí smetanový paprikáš s rajčaty a paprikou

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 větší kuřecí prsa nebo kuřecí stehna bez kosti, nakrájené na kostičky nebo nudličky
  • 1 cibule, nakrájená na jemno
  • 3 stroužky třeného česneku
  • 1 paprika, nakrájená na malé kousky
  • 2 lžíce mleté sladké papriky (koření)
  • sůl a pepř
  • špetka chilli (není nutné)
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru (můžete nahradit vodou s bujonem)
  • 420 g nakrájených rajčat
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/4 hrnku zakysané smetany
  • petrželová nať na ozdobu

Postup

1

V hrnci rozpalte olivový olej. Přidejte kousky kuřete a nakrájenou cibuli. Vařte 5 – 7 minut, dokud nejsou kuřecí kousky uvnitř hotové.

2

Vmíchejte papriku a česnek. Osolte, opepřete, okořeňte mletou paprikou a chilli. Promíchejte.

3

Vlijte kuřecí vývar a nakrájená rajčata. Přiveďte k varu.

4

V misce smíchejte mouku a zakysanou smetanu. Vmíchejte postupně do směsi s vývarem, aby nevznikly hrudky.

5

Snižte plamen a za občasného míchání duste 20 minut. Omáčka by měla díky mouce zhoustnout.

6

Před podáváním ozdobte petrželkou.

7

Podávejte s těstovinami, rýží nebo brambory.

Mohlo by vás zajímat:
chilli kuře maso Kuřecí Těstoviny

Zdroj: www.jocooks.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře