fbpx

Bulgur se špenátem

Často se potýkám s problémem, že nevím, co manželovi uvařit do práce. Jelikož si jídlo nemůže nikde ohřát, je to těžký úkol vymyslet pokrm, aby chutnal dobře i studený. Bulgur je pro to ale jako stvořený.

Bulgur se špenátem

Ingredience na 2 porce

  • 120 g bulguru
  • Hrst baby špenátu
  • 1 růžová cibule (červená)
  • 2 střední mrkve
  • 80 g kukuřice Bonduelle
  • 5 cherry rajčátek
  • ¼ zeleného jablka (nakrájené na tenké plátky)
  • 1 lžíce nasekaných lístků bazalky
  • Olivový olej
  • Himalájská sůl

Zálivka:

  • 2 lžíce olivového oleje extra virgin
  • 1 lžíce jablečného octa (já použila značku Gölles)
  • 1 lžíce medu
  • Himalájská sůl
  • Čerstvě mletý pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Bulgur si uvaříme podle návodu na obalu.

2

Cibuli si nakrájíme na půl kolečka a na olivovém oleji ji osmahneme dozlatova.

3

Mrkev oloupeme a nakrájíme na julienne. Na olivovém oleji ji chvilku osmahneme, aby nám lehce změkla.

4

Mezitím si připravíme zálivku smícháním všech ingrediencí (olej, ocet, med, sůl a pepř).

5

Pokud chceme jídlo podávat v uzavíratelné sklenici, můžete ho vrstvit. První nalít na dno zálivku, na to dát bulgur a pak už jednotlivé ingredience (zálivka, bulgur, špenát, cibule, mrkev, kukuřice, rajčata, jablko, bazalka. Pokud podáváme klasicky na talíř, můžeme všechny ingredience vhodit na pánev a promíchat.

Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře