Bulgur se špenátem

Často se potýkám s problémem, že nevím, co manželovi uvařit do práce. Jelikož si jídlo nemůže nikde ohřát, je to těžký úkol vymyslet pokrm, aby chutnal dobře i studený. Bulgur je pro to ale jako stvořený.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 120 g bulguru
  • Hrst baby špenátu
  • 1 růžová cibule (červená)
  • 2 střední mrkve
  • 80 g kukuřice Bonduelle
  • 5 cherry rajčátek
  • ¼ zeleného jablka (nakrájené na tenké plátky)
  • 1 lžíce nasekaných lístků bazalky
  • Olivový olej
  • Himalájská sůl
Zálivka:
  • 2 lžíce olivového oleje extra virgin
  • 1 lžíce jablečného octa (já použila značku Gölles)
  • 1 lžíce medu
  • Himalájská sůl
  • Čerstvě mletý pepř

Postup

1
Bulgur si uvaříme podle návodu na obalu.
2
Cibuli si nakrájíme na půl kolečka a na olivovém oleji ji osmahneme dozlatova.
3
Mrkev oloupeme a nakrájíme na julienne. Na olivovém oleji ji chvilku osmahneme, aby nám lehce změkla.
4
Mezitím si připravíme zálivku smícháním všech ingrediencí (olej, ocet, med, sůl a pepř).
5
Pokud chceme jídlo podávat v uzavíratelné sklenici, můžete ho vrstvit. První nalít na dno zálivku, na to dát bulgur a pak už jednotlivé ingredience (zálivka, bulgur, špenát, cibule, mrkev, kukuřice, rajčata, jablko, bazalka. Pokud podáváme klasicky na talíř, můžeme všechny ingredience vhodit na pánev a promíchat.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Luxusní čokoládový dort s vrstvou cheesecaku s příchutí arašídového másla

Vepřové s nektarinkami

Jáhelník s uzeným tofu a kysaným zelím

Tacos s bramborem, tempehem a fazolemi

Rib eye steak s houbovým ragů

Restovaná kuřecí prsa se žampiony, špenátem a sýrovou omáčkou za 30 minut

Krémový nepečený fondán s brusinkami a pistáciemi

Koláč s brusinkami a mákem

Cupcakes

Cuketové špagety

Těstoviny s ricottou a avokádem

Krevety se zeleninovým kuskusem