Red velvet muffiny

Zkuste zdravější verzi bez barviva a nahraďte ho řepou. Výsledek je stejně dobrý.

Rohlik

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Krém:

  • 200 g lučiny
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g změklého másla
  • citron na zakápnutí

Těsto:

  • 300 g upečené řepy
  • 3 vejce
  • 4 lžíce kakaa
  • 250 g polohrubé mouky
  • 200 g hnědého cukru
  • špetka soli
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 3 lžíce oleje
  • 1 vydlabaná vanilka
  • 100 g rozehřátého másla
  • 125 ml kefíru

Postup

1

Předehřejte si troubu na 200 °C. Oloupejte řepu nakrájejte na čtvrtiny a dejte zapéct na 20 až 30 minut na plech vyložený pečicím papírem do měkka. Až budou propečené, půjdou lehce napíchnout na vidličku.

2

Snižte ohřev trouby na 180 °C. Formu na muffiny si vyložte papírovými košíčky.

3

V mixéru rozmixujte upečenou řepu na hladkou kaši, přilijte rozehřáté máslo, kefírové mléko, přidejte vydlabanou vanilku a vejce. Rozmixujte vše dohromady.

4

V míse smíchejte spolčeně mouku s cukrem, kakaem a kypřicím práškem. Přidejte špetku soli a vše důkladně promíchejte. Do mísy postupně přimíchejte kaši z řepy a důkladně spojte do těsta.

5

Těsto přelijte rovnoměrně do formiček a dejte péct do trouby na cca 20 minut. Udělejte test pomocí párátka, abyste věděli, zda jsou muffiny uvnitř propečené.

6

Muffiny nechte vystydnout, ideálně na roštu, a připravte si mezitím krém na potření. Vyšlehejte sýr společně se změklým máslem a moučkovým cukrem. Zakápněte citronem. Vychladlé muffiny potírejte krémem, nebo zdobte pomocí cukrářského kornoutu. Pokud chcete stejný vzhled, jako je na fotce, obětujte jeden z muffinů. Rozdrobte ho na co nejjemnější kousky a zbylé muffiny posypte touto drtí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

Kokosová zmrzlina s fíky

Palačinkový dort s příchutí vanilky a kakaa

Lahodná mrkvová buchta s vanilkovým krémem ve 3 krocích

Vánoční cukroví – křehké vanilkové rohlíčky s lískovými oříšky

Míchaný salát s jahodami a bazalkovým tofu

Domácí rýmovníkový sirup

Hráškové risotto s uzeným lososem

Salát z rukoly, ředkviček a salátu little gem

Medovo-česnekové kuře s dijonskou hořčicí do 30 minut

Osviežujúci ríbezľový koláč

Kapsičky z rýžového papíru