Lilek se špenátovou ricottou

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 menší lilek (350 g)
  • 100 g špenátu
  • 150 g ricotty
  • Sůl
  • Pepř
  • Medvědí česnek (sušený)
  • Bazalka
  • Olivový olej
  • Rajčata

Rajčatová omáčka

  • ½ šalotky
  • 100 g loupaných rajčat
  • Provensálské bylinky
  • Sůl
  • Pepř

Postup

1

Lilek nakrájejte na 1 cm silné plátky, z obou stran lehce posolte a nechte 30 minut vybrečet.

2

Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Lilek z obou stran osušte, rozložte na plech a lehce pokapejte olivovým olejem. Posypte medvědím česnekem a pečte 10 – 15 minut.

3

Špenát spařte ve vroucí vodě, sceďte a ponořte do studené vody. Důkladně vymačkejte tekutinu a nakrájejte nadrobno. Špenát promíchejte se špenátem, dochuťte pár lístky bazalky, solí a pepřem.

4

Rajče nakrájejte na slabé plátky. Plátky lilku prokládejte náplní a rajčaty. Spíchněte špejlí.

5

Na omáčku nechte zesklovatět šalotku na troše olivového oleje, přidejte rajčata, dochuťte solí a pepřem, bylinkami a chvíli povařte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špenátove pesto na cestoviny

Čočka beluga s křepelčími vejci

Mátový cheesecake s čokoládou

Domácí pšenično-žitné rohlíčky s jemně slanou kůrčičkou

Tofu karbanátky

Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a broskvemi

Barevná volská oka

Vláčné cuketové placičky s petrželí a česnekem

Ranná chia vzpruha

Bezlepkové muffiny s pomerančem, brusinkami a ořechy

Pikantní tofu s fazolkami

Kuracie prsia na póre a šampiňónoch s cottage syrom