Pikantní švestkové čatní s rozinkami a skořicí

Obohaťte jídelníček netradičním švestkovým čatní, které se skvěle hodí ke grilovanému, restovanému nebo i pečenému masu. Můžete jej použít i jako přílohu či mazání na jednohubky. 🙂

  • Doba přípravy: 2 h
  • Porce: 12 menších zavařovacích sklenic
recept-na-svestkove-catni

Ingredience

  • 1 kg švestek, vypeckovaných
  • 4 červené cibule, nakrájené
  • 6 stroužků česneku, nadrcených
  • 1 hrst rozinek
  • 250 ml octa
  • 400 g cukru
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru (lze nahradit sušeným)
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • špetka soli
  • špetka skořice

svestkove_catni_pikantni_od_vendy_3

Postup

1

Pecky vypeckujte a poté navažte 1 kilogram. Nakrájejte je na malé kousky, vložte do hrnce a nechte chvíli vařit. Po chvíli přidejte nakrájenou cibuli a ostatní ingredience. Nechte vše povařit přibližně 40 minut za občasného míchání.

2

Hotové čatní vložte do čistých sklenic, uzavřete a sterilujte při 80 °C přibližně 15 minut.

Mohlo by vás zajímat: čatní, česnek, kari, podzimní recepty, rozinky, sladké recepty, švestky, zázvor, Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Zdroj: www.varimesvendy.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře