Pikantní švestkové čatní s rozinkami a skořicí

Obohaťte jídelníček netradičním švestkovým čatní, které se skvěle hodí ke grilovanému, restovanému nebo i pečenému masu. Můžete jej použít i jako přílohu či mazání na jednohubky. 🙂
  • Doba přípravy: 2 h
  • Porce: 12 menších zavařovacích sklenic

Vendula

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg švestek, vypeckovaných
  • 4 červené cibule, nakrájené
  • 6 stroužků česneku, nadrcených
  • 1 hrst rozinek
  • 250 ml octa
  • 400 g cukru
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru (lze nahradit sušeným)
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • špetka soli
  • špetka skořice

Postup

1

Pecky vypeckujte a poté navažte 1 kilogram. Nakrájejte je na malé kousky, vložte do hrnce a nechte chvíli vařit. Po chvíli přidejte nakrájenou cibuli a ostatní ingredience. Nechte vše povařit přibližně 40 minut za občasného míchání.

2

Hotové čatní vložte do čistých sklenic, uzavřete a sterilujte při 80 °C přibližně 15 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Batátovo cuketová polévka s oregánem

Banánová zmrzlina

Tartaletky s čokoládou a pistáciemi

Rychlé čokládové brownies z 5 ingrediencí

Kokosová pavlova s čokoládovým mousse a banány

Video: Pikantní kuřecí fajitas s těstovinami z jednoho hrnce

Lehká avokádová pěna s banánem a kakaem

Dýňová polévka

Domácí Ferrero Rocher bez rafinovaného cukru

jahodovy kolac s cerstvymi jahodami a zelatinou

Jahodový klasický koláč s čerstvými jahodami a želatinou

Výborný smetanový želé dezert: Pedrocotta

Štíhlá celozrnná pizza