Pikantní švestkové čatní s rozinkami a skořicí
Obohaťte jídelníček netradičním švestkovým čatní, které se skvěle hodí ke grilovanému, restovanému nebo i pečenému masu. Můžete jej použít i jako přílohu či mazání na jednohubky. 🙂
- Doba přípravy: 2 h
- Porce: 12 menších zavařovacích sklenic

Ingredience
- 1 kg švestek, vypeckovaných
- 4 červené cibule, nakrájené
- 6 stroužků česneku, nadrcených
- 1 hrst rozinek
- 250 ml octa
- 400 g cukru
- 2 lžičky nastrouhaného zázvoru (lze nahradit sušeným)
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička pálivé mleté papriky
- špetka soli
- špetka skořice
Postup
Pecky vypeckujte a poté navažte 1 kilogram. Nakrájejte je na malé kousky, vložte do hrnce a nechte chvíli vařit. Po chvíli přidejte nakrájenou cibuli a ostatní ingredience. Nechte vše povařit přibližně 40 minut za občasného míchání.
Hotové čatní vložte do čistých sklenic, uzavřete a sterilujte při 80 °C přibližně 15 minut.
Mohlo by vás zajímat:
česnek kari rozinky sladké recepty zázvor
Zdroj: www.varimesvendy.cz
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře