fbpx

Ingredience na 10 porcí

Korpus

  • 250 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 3 lžíce kakaa
  • 125 g změklého másla
  • 150 g cukru krystal
  • 2 vejce
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 balíček červeného barviva
  • prášek do pečiva

 
Krém

  • 250 g mascarpone
  • 200 g Lučiny – lze nahradit Gervais nebo Philadelphia
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Nejprve si připravte krém. Do mísy dejte mascarpone, krémový sýr a cukr, které vymíchejte do jednolitého krému.

2

Zvlášť si vyšlehejte ve vysoké nádobě smetanu ke šlehání do tuhé šlehačky. Poté obě hmoty spojte a oslaďte vanilkou.

3

Na těsto v misce smíchejte mouku, kakao, sůl a prášek do pečiva.

4

Dále v hrnku smíchejte zakysanou smetanu s barvivem.

5

Ve větší míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem a poté přidejte vejce. Pokud máslo máte opravdu pěkně změklé, tak můžete použít ihned robot, jinak nejprve promíchejte zlehka metličkou a až poté, co se suroviny spojí, můžete došlehat robotem do hladké hmoty.

6

Po vyšlehání střídavě po lžících přimíchejte kakaovou moučnou směs a zabarvenou smetanu.

7

Těsto nalijte do formiček a pečte při 180 °C cca 30 minut, dokud těsto není zcela upečené.

8

Po upečení nechte cupcakes vychladnout a poté zdobte krémem. Pokud chcete, můžete cupcakes rozkrojit a namazat krémem uvnitř. Cupcakes pak budou ještě lahodnější.

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře