Red Velvet cupcakes

Ingredience na 10 porcí
Korpus
- 250 g hladké mouky
- špetka soli
- 3 lžíce kakaa
- 125 g změklého másla
- 150 g cukru krystal
- 2 vejce
- 200 g zakysané smetany
- 1 balíček červeného barviva
- prášek do pečiva
Krém
- 250 g mascarpone
- 200 g Lučiny – lze nahradit Gervais nebo Philadelphia
- 100 g moučkového cukru
- 2 kelímky smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Nejprve si připravte krém. Do mísy dejte mascarpone, krémový sýr a cukr, které vymíchejte do jednolitého krému.
Zvlášť si vyšlehejte ve vysoké nádobě smetanu ke šlehání do tuhé šlehačky. Poté obě hmoty spojte a oslaďte vanilkou.
Na těsto v misce smíchejte mouku, kakao, sůl a prášek do pečiva.
Dále v hrnku smíchejte zakysanou smetanu s barvivem.
Ve větší míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem a poté přidejte vejce. Pokud máslo máte opravdu pěkně změklé, tak můžete použít ihned robot, jinak nejprve promíchejte zlehka metličkou a až poté, co se suroviny spojí, můžete došlehat robotem do hladké hmoty.
Po vyšlehání střídavě po lžících přimíchejte kakaovou moučnou směs a zabarvenou smetanu.
Těsto nalijte do formiček a pečte při 180 °C cca 30 minut, dokud těsto není zcela upečené.
Po upečení nechte cupcakes vychladnout a poté zdobte krémem. Pokud chcete, můžete cupcakes rozkrojit a namazat krémem uvnitř. Cupcakes pak budou ještě lahodnější.
Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské