Bramborové karbanátky se šťavnatým tuňákem a kukuřicí

Tyto křupavé bramborové karbanátky jsou plné šťavnatého tuňáka, sladké kukuřice, jarní cibulky a osvěžující citronové kůry. Jsou výborné jen tak samotné s vaší oblíbenou omáčkou, k salátu nebo jako pohoštění na párty. :)

Karolína

Autor

Přehrát video
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 300 g brambor uvařených ve slupce
  •  185 g tuňáka v oleji
  • ½ hrnku kukuřice
  • 2 jarní cibulky
  • 1 vejce
  • citronová kůra z 1 citronu
  • ½ hrnku strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • ½ hrnku strouhanky na obalení
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

1

Uvařené brambory si oloupeme a rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme tuňáka a promícháme vidličkou. Dále přidáme kukuřici, na jemno nakrájenou cibulku, vejce, strouhanku, citronovou kůru, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.

2

Směs si rozdělíme na 12 porcí a tvarujeme z nich karbanátky. Strouhanku si dáme do hlubokého talíře a obalujeme v něm karbanátky.

3

Na pánvi si rozpálíme olej. Karbanátky smažíme 3 minuty z každé strany dozlatova. Na talíři s papírovou utěrkou necháme okapat přebytečný tuk.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduché bramborové placky plněné zeleninou a žampiony

Banánové ovesné sušenky s hrozinkami a oříšky

Jahodový dort

Grilovaný losos s mořskými řasami salicorne.

Lentilkové cookies

Lahodná italská brioška – hospodárná, přitom luxusní dobrota

Cuketové karbanátky s tofu

Kuřecí prsa se špenátem a ricottou

Nepečené čokoládové řezy s vlašskými ořechy

Špaldovo-ovesné knedlíky se švestkami

Křehké kynuté uzlíky s česnekem a strouhaným čedarem

Noky s houbovým ragú